Witam.
Jestem nowy więc przepraszam za ewentualne braki.
Zamierzam wymienić uszczelkę klawiatury w swoim T4 1,9 TD.
Zdemontowałem stara i pojechałem kupić nową. Okazało się że w nowej oprócz uszczelki głównej, uszczelek pod metalowe podkładki ,które są na obudowie klawiatury są jeszcze 3 sztuki małych i nie wiem do czego one są. Proszę o pomoc
Wymiana uszczelki pokrywy zaworów T4 1,9 TD
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
dzemik1982
- Nowy T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: t4
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Re: Wymiana uszczelki pokrywy zaworów T4 1,9 TD
One są montowane w miejscach gdzie przykręca się pokrywę jednak od wewnątrz.
Na tym obrazku je widać: "dichtkegel"
http://www.t4-wiki.de/wiki/images/thumb ... steile.jpg
Przy montażu pokrywy zaworów zakładasz główną uszczelkę, na szpilki zakładasz te mniejsze uszczelki, zakładasz pokrywę, potem te uszczelki pod podkładki. Skręcasz całość stopniowo.
Powinny jeszcze być takie gumowe nakładki montowane w miejscu gdzie się dokręca pokrywę jednak raczej dla ozdoby (z tego powodu zazwyczaj w zestawach ich nie sprzedają)
Na tym obrazku je widać: "dichtkegel"
http://www.t4-wiki.de/wiki/images/thumb ... steile.jpg
Przy montażu pokrywy zaworów zakładasz główną uszczelkę, na szpilki zakładasz te mniejsze uszczelki, zakładasz pokrywę, potem te uszczelki pod podkładki. Skręcasz całość stopniowo.
Powinny jeszcze być takie gumowe nakładki montowane w miejscu gdzie się dokręca pokrywę jednak raczej dla ozdoby (z tego powodu zazwyczaj w zestawach ich nie sprzedają)
-
dzemik1982
- Nowy T4
- 15
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: t4
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt: