padlo podswietlenie zegarow

Kostki, przekaźniki, alarmy, światła, klaksony i inne cuda z kabli.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
Adamski
Nowy T4

Answers: 0
16
Last active: -
Tematy: 2
Model:
Auto: Transporter
podziekowal za post: 1 raz
Kontakt:

padlo podswietlenie zegarow

Nieprzeczytany post autor: Adamski »

witam,mam maly problem z podswietleniem zegarow w t4 2,5tdi 2002.r .zamienilem orginalne tarcze na biale i po wlozeniu deski na miejsce nie dziala podswietlenie tarcz,swieca wskazniki,wszystko dziala jak nalezy,kontrolki oleju i inne dzialaja,samo podswietlenie zegarow padlo,sprawdzilem czy napewno dobrze wpiolem kostki i jest ok,regulacja poziomu podswietlenia jest ok,czy to moze byc jakis bezpiecznik?czy moze przez przypadek naruszylem leda?dodam ze to niebieskie podswietlenie,prosze dajcie jakis pomysl...pozdrawiam
czarny1x1x

Re: padlo podswietlenie zegarow

Nieprzeczytany post autor: czarny1x1x »

skoro było dobrze a po zmianie źle ?to coś kolego skopałeś nikt tu nie jest wróżem .czy było zwarcie czy nie sam opisz czy coś nie zaiskrzyło ? pomożesz nam pomożemy Tobie . zapalniczka działa postojowe oczywiście też są ?
michalek-92-92
Nowy T4

13
Tematy: 0
Model:
Auto: multivan imprezowóz
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: michalek-92-92 »

witam. podobny problem lecz ja nic nie wymienialem i nie grzebalem. tylko co jakis czas bezpiecznik zapalniczki wymieniam bo od cb pada. raz na tydzien gdzies... a i wczesniej tak nie mialem. wszystko mi ladnie swiecilo. teraz cos tam mdli ale by np zobaczyc ile mam paliwa musze telefonem swiecic na deske. .. silnik 2.4d 93 r multivan. pomozcie pls
czarny1x1x

pewnie zwara w zapalniczce .CB wpinasz właśnie w nią nie jest podpięte na stałe ? odłącz zmień bezpiecznik i zaczniemy myśleć dalej
michalek-92-92
Nowy T4

13
Model:
Kontakt:

znaczy ja zawsze zmienialem bezpiecznik gdy auto jest wylaczone a gniazdo zapalary puste.i dalej to samo. a podpowiem ze oswietlenie w kabinia i wgl swiatla dzialaja oraz te boczne co do otwierania szyb el. tez ladnie sa oswietlone. tylko zegary i te od nawiewow dupy dały <zniesmaczony>
czarny1x1x

a może ten potenciometr ściemniacz padł podmienić włącznik świateł
michalek-92-92
Nowy T4

13
Model:
Kontakt:

chodzi o sam ten plasticzek po lewo od fajery '?? na allegro po 20zl jest wystarczy toto?
czarny1x1x

wstaw fotkę bo nie bardzo rozumie ,plasticzek ? co masz na myśli .mnie chodzi o ściemniacz zegarów i podświetlenia
mariuszgim
Specjalista T4

16
Tematy: 10
Model:
Auto: T4
Opis: Transporter 93 był
Multivan 95 był
Caravella 02 jest
podziekowal za post: 11 razy
otrzymal podziekowanie: 32 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: mariuszgim »

czarny1x1x pisze:
.mnie chodzi o ściemniacz zegarów i podświetlenia
Autor pisze że
michalek-92-92 pisze:
oraz te boczne co do otwierania szyb el. tez ladnie sa oswietlone. tylko zegary i te od nawiewow dupy dały <zniesmaczony>
A one są też na ściemniaczu.
czarny1x1x

Raczej nie są .ale mogę się mylić ( sprawdzę to za godzinkę )
mariuszgim
Specjalista T4

16
Tematy: 10
Model:
Auto: T4
Opis: Transporter 93 był
Multivan 95 był
Caravella 02 jest
podziekowal za post: 11 razy
otrzymal podziekowanie: 32 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: mariuszgim »

Ja się myliłem - nie są.
michalek-92-92 pisze:
wgl swiatla dzialaja oraz te boczne co do otwierania szyb el. tez ladnie sa oswietlone. tylko zegary i te od nawiewow dupy dały <zniesmaczony>
A podświetlenie włączników świateł działa? Ściemnia się?
czarny1x1x

Pewnie to o czym piszemy ,wyciągnij włącznik świateł i obok niego masz tą regulację ściemniania i wysokości świateł dwa takie suwaczki ? albo jeden zależy od wersji może się kostka wypieła jak mieszałeś kablami
Sterciu
Ekspert T4

16
Tematy: 189
Model:
Auto: T5.1 , T6.0
podziekowal za post: 24 razy
otrzymal podziekowanie: 210 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Sterciu »

Adamski pisze:
witam,mam maly problem z podswietleniem zegarow w t4 2,5tdi 2002.r .zamienilem orginalne tarcze na biale i po wlozeniu deski na miejsce nie dziala podswietlenie tarcz,swieca wskazniki,wszystko dziala jak nalezy,kontrolki oleju i inne dzialaja,samo podswietlenie zegarow padlo,sprawdzilem czy napewno dobrze wpiolem kostki i jest ok,regulacja poziomu podswietlenia jest ok,czy to moze byc jakis bezpiecznik?czy moze przez przypadek naruszylem leda?dodam ze to niebieskie podswietlenie,prosze dajcie jakis pomysl...pozdrawiam
Kolego a jakie tarcze zakladałes te biale ?? W niebieskich zegarach jak w wiekszosci aut juz z lat 90-tych tarcze są podswietlane od tylu , miejsce cyfr jest przezroczyste dlatego swiecą one , jeżeli dałeś tarcze drukowane w całości na nieprzezroczystym materiale to Ci podwietlenie nie bedzie działać. Tzn będzie pod tarczami swieciło wszystko tylko przez tarcze swiatlo nie przejdzie. Zdejmij osłone z szybką w zegarach i podłącz do auta , jak włączysz swiatla bedziesz widział czy podswietlenie działa pod tarczami czy nie.
michalek-92-92
Nowy T4

13
Model:
Kontakt:

ee panowie sory nie zważałem uwagi wgl na to pokredlo pomiedzy wł. swiatel a regulacja wys. swiatel a to pokrędło jest wlasnie do ustawiania natezenia swiatla zegarow. sory panowie . mam auto dop od 3 tyg i nie obadałem jeszcze gdzie co jest ;p
Ostatnio zmieniony 23 sie 2013, 4:12 przez slimak, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: usunięto OT
czarny1x1x

Czyli trafiłem z regulacją <01>
Ostatnio zmieniony 23 sie 2013, 4:13 przez slimak, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: usunięto OT
Adamski
Nowy T4

16
Tematy: 2
Model:
Auto: Transporter
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Adamski »

Sterciu pisze:
Adamski pisze:
Kolego a jakie tarcze zakladałes te biale ?? W niebieskich zegarach jak w wiekszosci aut juz z lat 90-tych tarcze są podswietlane od tylu , miejsce cyfr jest przezroczyste dlatego swiecą one , jeżeli dałeś tarcze drukowane w całości na nieprzezroczystym materiale to Ci podwietlenie nie bedzie działać. Tzn będzie pod tarczami swieciło wszystko tylko przez tarcze swiatlo nie przejdzie. Zdejmij osłone z szybką w zegarach i podłącz do auta , jak włączysz swiatla bedziesz widział czy podswietlenie działa pod tarczami czy nie.

dziekuje serdecznie za wszystkie podpowiedzi,to moj blad,wszystko dziala,tarcze zostaly wykonane z plastiku i folii na zamowienie w sklepie tuningowym,folia wstawiona na tyl tarcz byla za groba i delikatne fioletowe diody nie przebijaly,dalem ciala nie sprawdzajac tego zanim wstawilem licznik w deske <02>
zachowalem sie jak amator,wstyd,pozdrawiam i dzieki wielkie jeszcze raz <38>
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”