z jakiego auta podpasuje skrzynia biegów do T4 1,9D
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
mlody.przemkow
- Nowy T4
- 13
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: t4
- Kontakt:
z jakiego auta podpasuje skrzynia biegów do T4 1,9D
Witam, mam problem. Mój 5 bieg nie działa. Chciałem go sobie kupic, ale okazało sie ze za używane na allegro chcą od 400zł. A cała skrzynia koło 1500zł.
Wiec mam pytania dwa:
- z jakiego auta pasuje skrzynia do mojej T4 z 94 roku, silnik 1,9 zwykły diesel (oznaczenia skrzyni narazie nie znam bo jest na warsztacie)
- albo z jakiego auta pasował by sam 5 bieg
Wiec mam pytania dwa:
- z jakiego auta pasuje skrzynia do mojej T4 z 94 roku, silnik 1,9 zwykły diesel (oznaczenia skrzyni narazie nie znam bo jest na warsztacie)
- albo z jakiego auta pasował by sam 5 bieg
-
mikoli
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 9 razy
- otrzymal podziekowanie: 102 razy
- Kontakt:
Re: z jakiego auta podpasuje skrzynia biegów do T4 1,9D
Chyba lepiej naprawić swoją skrzynie, zamiast wrzucać niewiadomą za 1500.
V-ty bieg do twojej skrzyni nie powinien być taki drogi i można go podebrać z osobówek, jednak do tego potrzebny symbol twojej skrzyni.
Poczytaj jeszcze:http://t4-forum.pl/viewtopic.php?f=52&t=398
Z T4 2.0 Benzyna do 1996 rok, te po 1996 rok być może też, zależy jakie masz mocowanie na poduszkę skrzyni w belce nadwozia.mlody.przemkow pisze:- z jakiego auta pasuje skrzynia do mojej T4 z 94 roku, silnik 1,9 zwykły diesel (oznaczenia skrzyni narazie nie znam bo jest na warsztacie)
V-ty bieg do twojej skrzyni nie powinien być taki drogi i można go podebrać z osobówek, jednak do tego potrzebny symbol twojej skrzyni.
Poczytaj jeszcze:http://t4-forum.pl/viewtopic.php?f=52&t=398
-
mlody.przemkow
- Nowy T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
a teraz mam taki problem w głowie :)
poczytałem duzo i zaczełem szukac, no i przypadkiem znalazłem na allego skrzynie z golfa 4 zepsuta, ale z dobrym 5 biegiem. W obudowie takiej jak ja mam czyli 02A. przełeżenia na trybach sa 34/45 ( 0,756).
i mam pytanie czy to napewno podejdzie do mojej.
Aha ja mam skrzynie CCX, a ta z golfa to EGR
poczytałem duzo i zaczełem szukac, no i przypadkiem znalazłem na allego skrzynie z golfa 4 zepsuta, ale z dobrym 5 biegiem. W obudowie takiej jak ja mam czyli 02A. przełeżenia na trybach sa 34/45 ( 0,756).
i mam pytanie czy to napewno podejdzie do mojej.
Aha ja mam skrzynie CCX, a ta z golfa to EGR
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Obudowa jest inna, z T4 jest 02B a to zupełnie co innego jak 02A.
Piątka powinna podejść, w EGR jest taka sama jak w CCX.
Piątka powinna podejść, w EGR jest taka sama jak w CCX.
-
mlody.przemkow
- Nowy T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
No właśnie, "powinna" bo wyjąłem swoja podszedłem do tej nowej zacząłem odkrecac i zatrzymałem sie bo wałek ten na wiekszym kole był ze 2-3 mm mniejszej srednicy.
ale tak dla usciclenia to nawet dodam ze akurat w jednej i drugiej skrzyni były takie same przełozenie 34/45
a obudowe mam 02A pewnie dlatego ze ktos cos kombinował kiedys.
ale tak dla usciclenia to nawet dodam ze akurat w jednej i drugiej skrzyni były takie same przełozenie 34/45
a obudowe mam 02A pewnie dlatego ze ktos cos kombinował kiedys.
-
szef_ff
- Początkujący T4
- 15
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: długi blaszak
- Kontakt:
A czy myślał ktoś żeby zamontować skrzynię od Golfa III? Domyślam się, że największym problemem będzie spiąć ją z półosiami. Jednak według mnie da się to przy odrobinie chęci i kasy skręcić. Mnie nurtuje pytanie odnośnie przełożenia. Gdzieś doczytałem, że skrzynie golfa TDI są tak długie, że na V biegu przy 3000 tyś jest ponad 140km/h. W praktyce pewnie będę miał 4 biegi i piąty na autostradę z górki.
Oczywiście temat odgrzebuje z powodu drogodostępnych skrzyń do T4 z długim przełożeniem o niewiadomym stanie. Docelowo ma być silnik 1Z z golfa właśnie (stary silnik 1.9TD leży w bagażniku z wbitymi resztkami zaworu w tłok)
Oczywiście temat odgrzebuje z powodu drogodostępnych skrzyń do T4 z długim przełożeniem o niewiadomym stanie. Docelowo ma być silnik 1Z z golfa właśnie (stary silnik 1.9TD leży w bagażniku z wbitymi resztkami zaworu w tłok)