Witam to mój pierwszy post na tym forum , pozdrawiam wszystkich .
Mam nowy nabytek T4 Multivan 1996 2,5 tdi 102 KM wcześniej miałem t4 multivan 91r 2,4 diesel
i problem dotyczy oświetlenia kabiny
gdy lampki kabiny znajdują się w ustawieniu -świeć gdy otwarte drzwi
to po zamkinięciu wszystkich dzrzwi oświetlenie kabiny świeci nadal
wiec muszę mieć je wszystkie wyłączone na 0 ,
nie było końcowego włącznika w dzrzwiach prawych dokupiłem , to nic nie pomogło .
Poprzedni właścicel grzebał przy tym aucie i wymieniał podsufitkę z nawiewami
może on tam coś pomylił przy podłączaniu , ?
a czy jest jeszcze czujnik otwarcia tylnej klapy w multivanach , bo blisko zamka nie znalazłęm takiego ?
pewnie leży gdzieś jakiś kabelek i dotyka karoserii przez co obieg się zamyka i lampki świecą ?
nie wiem od czego zacząć , ? proszę o pomoc
ps. to jest mały problem mam większe :) ale od czegoś trzeba zacząć
Światło w kabine cały czas świeci , problem
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
jamaha
- Nowy T4
- 13
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: T4
- Kontakt:
-
slimak
- Ikona forum
- 16
- Last active: -
- Tematy: 102
- Model:
- Auto: Mixt
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 310 razy
- Kontakt:
Re: Światło w kabine cały czas świeci , problem
Witaj.
Zapewne któryś z kabli do wyłączników drzwiowych jest przetarty i robi zwarcie do masy. W tylnej klapie wyłącznik jest w zamku. Przy podłączaniu trzeba się bardzo postarać aby coś pozamieniać - kształt wtyczek uniemożliwia ich nieodpowiednie podłączenie do lampek, no chyba, że ktoś wypinał kable z kostek i coś pomieszał
Zapewne któryś z kabli do wyłączników drzwiowych jest przetarty i robi zwarcie do masy. W tylnej klapie wyłącznik jest w zamku. Przy podłączaniu trzeba się bardzo postarać aby coś pozamieniać - kształt wtyczek uniemożliwia ich nieodpowiednie podłączenie do lampek, no chyba, że ktoś wypinał kable z kostek i coś pomieszał