Witam serdecznie.
Mam problem z łożyskiem podporowym, straciłem właśnie drugie po przebiegu 30tys. i zastanawiam się gdzie tkwi problem. Poprzednie było z ASO i 100% poprawnie zamontowane, więc jaka może być przyczyna tak szybkiego zużycia?
Przy pierwszym trzęsło autem cały czas (przy przyspieszaniu, przy hamowaniu silnikiem i nawet na luzie z górki). Tym razem objaw był trochę inny bo szarpało tylko jak ciągnął, więc obstawiałem przegub wewnętrzny, a tu niespodzianka. U mechaniora okazało się że znowu rozpruta guma na łożysku.
Nie chciałbym wymieniać kolejnego za następne 30tys.
POMOCY <33> <33> <33>
Lecą łożyska podporowe półosi 2,5tdi 151KM AXG
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
motoria
- Samodzielny mechanik
- 15
- Last active: -
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: Transporter
- podziekowal za post: 7 razy
- otrzymal podziekowanie: 27 razy
- Kontakt:
Re: Lecą łożyska podporowe półosi 2,5tdi 151KM AXG
Objawem zużytego przegubu wewnętrznego jest własnie lekkie trzęsienie autem w trakcie przyspieszania . Może własnie od tego leci łożysko albo jest lekko krzywa półoś.
-
czarny1x1x
dokładnie nic dodać nic ująć ! plus wywalone poduszki
-
grisza014
- Nowy T4
- 14
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: MULTIVAN
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
Sprawdzę wszystkie wymienione przez kolegów sugestie, teczka w sobotę będzie na warsztacie.
Półoś raczej wykluczam, gdyż nie miałem żadnego zdarzenia które mogłoby spowodować jej skrzywienie. Obejrzymy dokładnie ten przegub i trzeba będzie się też zagłębić w poduchy.
Czy jest jakaś skuteczna metoda na sprawdzenie sprawności poduszek? oprócz wzroku <szok>
Półoś raczej wykluczam, gdyż nie miałem żadnego zdarzenia które mogłoby spowodować jej skrzywienie. Obejrzymy dokładnie ten przegub i trzeba będzie się też zagłębić w poduchy.
Czy jest jakaś skuteczna metoda na sprawdzenie sprawności poduszek? oprócz wzroku <szok>
-
Góral
- Forumowicz T4
- 15
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: Multivan
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
Wymontowanie poduch to 5minut, oczywiście jak osłona pod silnikiem ściągnięta :)
Ja miałem podobna traumę przy ruszaniu, szarpało i dudniło, aż chciałem Multika sprzedawać, po wymianie wszystkich poduch,
nie oddam go za żadna cenę :D
Ja miałem podobna traumę przy ruszaniu, szarpało i dudniło, aż chciałem Multika sprzedawać, po wymianie wszystkich poduch,
nie oddam go za żadna cenę :D