Witam miałem problem z odpalaniem mojego T4. Gdy zawiało mrozem i nie chciał odpalić to myślałem, że to wina świec albo zawalonego filtra paliwa.
Filtr i świece kupione oraz zmienione. Dla pewności także zrobiony został zawór zwrotny do paliwa. Akumulator także nowy.
Dziś 0 stopni na dworze przyjeżdżam po odbiór samochodu i niestety kręciłem na 4 razy.
Po odpaleniu chodzi równiutko. O dziwo jak już pojeżdżę nim to pali na pstryk.
Poradzi ktoś ? I dlaczego świece grzeją się 40 sekund. ? Mechanik mi mówił, że ten typ tak ma ale nie chce mi się wierzyć.
T4 95 2.4D ciężko pali
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
tomasjo
- Początkujący T4
- 13
- Model:
- Auto: t4
- Kontakt:
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 15
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
Re: T4 95 2.4D ciężko pali
czy na prawdę tak trudno poczytac forum - wszystko jest opisane
pierwsz…login to view the rest of this post
nie ma tak, czas grzania zależy od temp. zewtomasjo pisze:że ten typ tak ma
pierwsz…login to view the rest of this post
This topic has 3 more replies
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się