Miska Olejowa 1.9 i bagnet.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
paulusss
- Nowy T4
- 13
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: T4
- Kontakt:
Miska Olejowa 1.9 i bagnet.
Witam
1. Ma ktoś zdjęcia miski olejowej z T4 z silnika 1.9, interesują mnie różnice między miską z T4 a osobówki. Dlaczego nie może zostać z silnika 1z. Prosżę o konkretną odpowiedź silnik, puki co chodzi ciśnienie jest cały czas (manometr). Kokek mam przerobiony.
2. Interesuje mnie również gdzie wywiertać otwór na bagnet z tyłu silnika?
Pozdrawiam
Paweł Wieczorek
1. Ma ktoś zdjęcia miski olejowej z T4 z silnika 1.9, interesują mnie różnice między miską z T4 a osobówki. Dlaczego nie może zostać z silnika 1z. Prosżę o konkretną odpowiedź silnik, puki co chodzi ciśnienie jest cały czas (manometr). Kokek mam przerobiony.
2. Interesuje mnie również gdzie wywiertać otwór na bagnet z tyłu silnika?
Pozdrawiam
Paweł Wieczorek
-
szczepek76
- Aktywny T4
- 16
- Tematy: 5
- Model:
- Auto: T4 2000r
- podziekowal za post: 12 razy
- otrzymal podziekowanie: 11 razy
- Kontakt:
Re: Miska Olejowa 1.9 i bagnet.
miska musi byc od transportera bo silnik jest pod innym kantem ustawiony
a dolna czesc miski musi byc w poziomie
a i jeszcze smok z t4 musi byc bo jest dłuższy
ja u siebie zostawiłem bagnet z 1Z passata tylko po wlaniu oleju zaznaczyłem na nowo stan max
troche utrudnione dojscie bo trzeba odchylic chłodnie do przodu
ale codziennie sie tam nie zaglada
a dolna czesc miski musi byc w poziomie
a i jeszcze smok z t4 musi byc bo jest dłuższy
ja u siebie zostawiłem bagnet z 1Z passata tylko po wlaniu oleju zaznaczyłem na nowo stan max
troche utrudnione dojscie bo trzeba odchylic chłodnie do przodu
ale codziennie sie tam nie zaglada
-
paulusss
- Nowy T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
Ale w czym przeszkadza miska z osobowki. Czesc dna jest poziomo czesc pod skosem smok wypada na tej czesci pod skosem, jesli bedzie zachowany poziom oleju to nie bedzie w niczym przeszkadzac?
Pytam bo miski z T4 to trudny temat, ciężko dostać.
Pytam bo miski z T4 to trudny temat, ciężko dostać.
-
chmielik
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 43
- Model:
- Opis: ZRÓB COŚ ZE SWOIM ŻYCIEM ALBO NAPIJ SIĘ WÓDKI
- podziekowal za post: 15 razy
- otrzymal podziekowanie: 82 razy
- Kontakt:
Oj nie rozumiem podejścia ludzi i twojego toku myślenia..
Jeżeli ci się tłumaczy że ma być z t4 to taką załóż a jak wiesz lepiej to po co zaśmiecasz forum i zadajesz pytania, nie widzę tu sensu ani logiki..
Jeżeli ci się tłumaczy że ma być z t4 to taką załóż a jak wiesz lepiej to po co zaśmiecasz forum i zadajesz pytania, nie widzę tu sensu ani logiki..
A przeszkadzać nie będzie w niczym dopiero jak stanie motor to będzie po wszystkimpaulusss pisze:Ale w czym przeszkadza miska z osobowki. Czesc dna jest poziomo czesc pod skosem smok wypada na tej czesci pod skosem, jesli bedzie zachowany poziom oleju to nie bedzie w niczym przeszkadzac?
Ostatnio zmieniony 01 sty 2013, 18:49 przez chmielik, łącznie zmieniany 1 raz.
-
czarny1x1x
wie lepiej a pyta ,przerabiały to chłopaki zastosuj się do podpowiedzi nie będziesz miał problemów.
-
pokor
- Stały bywalec
- 15
- Tematy: 12
- Model:
- Auto: Multivan
- podziekowal za post: 7 razy
- otrzymal podziekowanie: 19 razy
- Kontakt:
A czy sądzisz, że jak by nie miało to znaczenia to firma VW dokładała by sobie kosztów i robiła dwa rodzaje misek.
-
mikoli
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 3
- Model:
- podziekowal za post: 9 razy
- otrzymal podziekowanie: 102 razy
- Kontakt:
Nie założysz skrzyni biegów, wzdłuż miski leci przedłużenie półosi, jednak jeżeli sobie to odpowiednio wyprofilujesz, odpowiednio do tego dorobisz spust oleju, jeszcze zastosujesz odpowiedni smok oleju (sam nie wiem jaki), to może i tą z osobówki zaadoptujesz (jeżeli masz zamiar silnik wieszać tak jak jest fabrycznie w T4, bo jeżeli masz jakąś inną wizje to może w ogóle miska nie będzie potrzebna).paulusss pisze:Ale w czym przeszkadza miska z osobowki.
Co do bagnetu, to najlepiej nawiercić sobie otwór i zrobić go tak jak jest w T4 1,9
-
kupix
Mi bagnet nie jest potrzebny zawsze leje oleju pod korek haha
Najprosciej Ci powiem połoz sie pod t4 zobacz jak wisi silnik i jak wyglada misa nasetnie połoz sie po byle jaka osobowke mysle ze jak jestes bystry znajdziesz odpowiedz
Najprosciej Ci powiem połoz sie pod t4 zobacz jak wisi silnik i jak wyglada misa nasetnie połoz sie po byle jaka osobowke mysle ze jak jestes bystry znajdziesz odpowiedz
-
paulusss
- Nowy T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
Moze i macie po niekad racje, ale mój bus bez przeróbki miski ma zrobione juz ok 140kkm. ma tylko zmieniony korek na przod.
Mozę ktoś ma zdjęcie miski z t4 nikt w okolicy nie ma takiego żeby podejrzeć, interesuje mnie ten temat. A zdjęcie gdzie jest orginalnie bagnet w 1.9 może ktoś ma lub może zrobić, bardzo bym prosil.
Mozę ktoś ma zdjęcie miski z t4 nikt w okolicy nie ma takiego żeby podejrzeć, interesuje mnie ten temat. A zdjęcie gdzie jest orginalnie bagnet w 1.9 może ktoś ma lub może zrobić, bardzo bym prosil.
-
paulusss
- Nowy T4
- 13
- Model:
- Kontakt: