ustawienie rozrzadu aac 2.0 pilne!!!!!

https://www.t4-forum.pl/viewforum.php?f=90
T4 Forum dotyczące silnika 2.0 AAC w VW T4 – typowe usterki, naprawy, schematy, diagnostyka VAG
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
matmaz24
Początkujący T4

Answers: 0
15
Last active: -
Tematy: 5
Model:
Auto: T4
Kontakt:

ustawienie rozrzadu aac 2.0 pilne!!!!!

Nieprzeczytany post autor: matmaz24 »

Witam panowie. Mam problem. Dzis zrzuciłem pasek rozrzadu poniewaz napewno przeskoczył o 1 lub wiecej zabków. braklo mi regulacji zapłonu na aparacie. Teraz mianowicie nie wiem jak maja byc poustawiane znaki tzn sa kropki i taki napis OT z kreska pomiedzy literami. zawory wiem ze mam ustawic napewno do tej wypustki na obudowie. Reszte sie domyslam. Mianowicie 1 cylinder ma byc na samej gorze i na tym kole zebatym jest taka wypsutka. Ona ma byc ustawiona w konkretna pozycje? tam za nia widac jakis znaczek lub napis "10". Jak ma byc ustawione koło zebate od sterowania aparatu? napewno iskre musi dostac w fazie gdy cyl jest w najwyzszym pkt. Równiez znajduje sie na tym kole kropka i napis OT. niestety na obudowach nie moge znaleźć zadnych odpowiedników do znaków. Słyszałem rowniez ze ustawia sie to jakos na koło zamachowe ze jakas wypustka ma byc czy cos podobnego.
PZDR

Proszę o szybka odp.

Silnik
2.0 benzyna
AAC 93r
czarny1x1x

Re: ustawienie rozrzadu aac 2.0 pilne!!!!!

Nieprzeczytany post autor: czarny1x1x »

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=135039 mam tylko takie coś ,lub to http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=90496 zasada taka sama ,proszę o korektę jak się mylę
matmaz24
Początkujący T4

15
Tematy: 5
Model:
Auto: T4
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: matmaz24 »

Dzieki koledzy problem rozwiazany autko teraz pali na dotyk. Rozrząd ustawiony do stroboskopu. :))
ronin36
Stały bywalec

16
Tematy: 7
Model:
Auto: T4 & ASB
podziekowal za post: 1 raz
otrzymal podziekowanie: 17 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: ronin36 »

Przy pomocy lampy stroboskopowej ustawia się kąt zapłonu a rozrząd na odpowiednich znakach. To tak na marginesie.
chemik211
Ikona forum

16
Tematy: 57
Model:
Auto: ...
podziekowal za post: 39 razy
otrzymal podziekowanie: 150 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: chemik211 »

A jak masz lpg to zapłon na słuch i będzie najlepiej
ODPOWIEDZ

Wróć do „2.0 AAC”