Problem z wtryskami 2.5 TDI ACV
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Gochu
- Forumowicz T4
- 14
- Last active: -
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 4 razy
- otrzymal podziekowanie: 8 razy
- Kontakt:
Problem z wtryskami 2.5 TDI ACV
Witam wszystkich.
Mam problem z moim T4 2.5 TDI ACV 96 rok. Zabrałem się w nim za wtryski no i po wyjęciu czterech zobaczyłem na nich taką jakby to sadź, nalot nie wiem jak to określić. Z wtryskiem sterującym na razie się jeszcze męczę z wyjęciem. Moje pytanie brzmi dlaczego te końcówki są tak zasmolone ? Będę z wtryskami jechał na regulację do gościa co się tym zajmuje ale chcę wiedzieć czy nie będę miał większych problemów z tym silnikiem.
Z góry dziękuję za wszelkie porady i Pozdrawiam
Mam problem z moim T4 2.5 TDI ACV 96 rok. Zabrałem się w nim za wtryski no i po wyjęciu czterech zobaczyłem na nich taką jakby to sadź, nalot nie wiem jak to określić. Z wtryskiem sterującym na razie się jeszcze męczę z wyjęciem. Moje pytanie brzmi dlaczego te końcówki są tak zasmolone ? Będę z wtryskami jechał na regulację do gościa co się tym zajmuje ale chcę wiedzieć czy nie będę miał większych problemów z tym silnikiem.
Z góry dziękuję za wszelkie porady i Pozdrawiam
-
gart85
- Początkujący T4
- 15
- Tematy: 5
- Model:
- Auto: Transporter long
- podziekowal za post: 1 raz
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Re: Problem z wtryskami 2.5 TDI ACV
Ze koncowki sa zasmolone to normalne.
Na maszynie mechanik bedzie widziec jakie jest rozpylenie jak bedzie ok to tylko bedzie musial ustawic cisnienie wtrysku.
Na maszynie mechanik bedzie widziec jakie jest rozpylenie jak bedzie ok to tylko bedzie musial ustawic cisnienie wtrysku.
-
Gochu
- Forumowicz T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
Aha. Dobrze, że to normalna rzecz bo myślałem, że będę miał większe wydatki oprócz wtrysków. Jutro odbieram wtryski już po regulacji i założę je do teczki. Pozdrawiam
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
według mojej wiedzy to wtrysków z ACV się nie reguluje pod względem ciśnienia albo trzymają albo są do wywalenia/regeneracji
-
Gochu
- Forumowicz T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
Powiem Ci tak. Nie chcę w niego wkładać kolejnych pieniędzy dlatego dałem do regulacji. A poza tym muszę inne rzeczy w tym samochodzie zrobić. Pierw musiałem pomalować całego, teraz kilka uszkodzeń mechanicznych trzeba naprawić i jeszcze trzeba załatwić wszystkie papierki bo autko jest sprowadzone( akcyza, przegląd, tłumaczenie itp.) A nie wiem jeszcze czy go sobie zostawię czy go sprzedam, bo bardziej jest mi potrzebny blaszak niż osobowy.
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
i o to mi chodzi bo w tych wtryskach nie ma czegoś takiego jak regulacja i jest to naciąganie ludziLimfao3537 pisze:Nie chcę w niego wkładać kolejnych pieniędzy dlatego dałem do regulacji
można je sprawdzić, wymienić końcówki i są warsztaty co robią pełną regenerację aby trzymały ciśnienie ( choć według serwisu jest to nie możliwe )
to nie są wtryski jak w AJT czy 2.4D gdzie za pomocą podkładek reguluje się ciśnienie wtrysku
-
janos23
- Początkujący T4
- 16
- Tematy: 6
- Model:
- Auto: transporter
- Kontakt:
-
Gochu
- Forumowicz T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
Kenobi to ja nie wiem na jakiego magika trafiłem... Choć robił mi już wtryski w T4 2.4 i tak kilka tyś km. przejechałem i było wszystko w porządku. Ale jak się teraz trzyma T4 to Ci nie powiem bo na początku roku go sprzedałem. A busa pomalowałem sam. Jedyne koszty to lakier, chemia itp.. Sprzęt mam, praktyka też już jest, warunki też są, no może nie komora ale garaż jako taki jest :) A auto wyszło nawet dobrze.
-
FocusMED
- Samodzielny mechanik
- 14
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: T4 Ambulans
- podziekowal za post: 3 razy
- otrzymal podziekowanie: 57 razy
- Kontakt:
Podkładek nie, ale wystarczy wymienić sprężyny.Kenobi pisze:
i o to mi chodzi bo w tych wtryskach nie ma czegoś takiego jak regulacja i jest to naciąganie ludzi
można je sprawdzić, wymienić końcówki i są warsztaty co robią pełną regenerację aby trzymały ciśnienie ( choć według serwisu jest to nie możliwe )
to nie są wtryski jak w AJT czy 2.4D gdzie za pomocą podkładek reguluje się ciśnienie wtrysku