Auto nie chce się włączyć.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
nexor
- Nowy T4
- 14
- Last active: -
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: t4
- podziekowal za post: 5 razy
- Kontakt:
Auto nie chce się włączyć.
Witam serdecznie, jestem nowy na tym forum :)
Mam taki problem, po małej stłuczce wymieniłem chłodnicę(nie zamontowałem na razie wiatraków) nalałem wody. Brakuje mi jedynie jeszcze oleju do układu wspomagania kierownicy. Czy w takiej sytuacji auto powinno się włączyć, czy po prostu musiałbym najpierw uzupełnić olej od wspomagania? Dodam jeszcze, że mam urwany kruciec przy pompie vacum więc na razie ten wąż nie jest podłączony. Chciałbym teraz po dłuższej chyba kilku miesięcznej przerwie odpalić na chwilkę samochód, aby sprawdzić, czy przypadkiem nie stało się coś jeszcze.
Ale niestety coś jest nie tak, bo auto nie chce załapać. Czy macie jakieś pomysły co mogło by być nie tak?
Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi .
Mam taki problem, po małej stłuczce wymieniłem chłodnicę(nie zamontowałem na razie wiatraków) nalałem wody. Brakuje mi jedynie jeszcze oleju do układu wspomagania kierownicy. Czy w takiej sytuacji auto powinno się włączyć, czy po prostu musiałbym najpierw uzupełnić olej od wspomagania? Dodam jeszcze, że mam urwany kruciec przy pompie vacum więc na razie ten wąż nie jest podłączony. Chciałbym teraz po dłuższej chyba kilku miesięcznej przerwie odpalić na chwilkę samochód, aby sprawdzić, czy przypadkiem nie stało się coś jeszcze.
Ale niestety coś jest nie tak, bo auto nie chce załapać. Czy macie jakieś pomysły co mogło by być nie tak?
Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi .
-
FocusMED
- Samodzielny mechanik
- 14
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: T4 Ambulans
- podziekowal za post: 3 razy
- otrzymal podziekowanie: 57 razy
- Kontakt:
Re: Auto nie chce się włączyć.
Olej do wspomagania nie ma nic do odpalenia, napisz jaki masz silnik i co dokładnie się dzieje jak kręcisz rozrusznikiem. Stać się mogło bardzo dużo rzeczy.
-
nexor
- Nowy T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
Ach, moje niedopatrzenie, silnik przy kręceniu rozrusznikiem chodził dobrze w miarę równo, ale zapomniałem połączyć 4 przewody znajdujące się na belce okularowej z przodu.
Silnik odpalił i chodzi elegancko, ale gdzieś z gażnika wytryskuje jeszcze benzyna. Dlatego można powiedzieć, że problem zażegnany i dzięki za zaangażowanie.
Silnik odpalił i chodzi elegancko, ale gdzieś z gażnika wytryskuje jeszcze benzyna. Dlatego można powiedzieć, że problem zażegnany i dzięki za zaangażowanie.
-
nexor
- Nowy T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
W zasadzie nie wiedziałem, że przy dieslach miejsce dzwigni gazu nie nazywa się gaźnikiem. Ale mam TDI, to się zgadza. A ta benzyna to moje niedopatrzenie, chodziło mi rzecz jasna o ropę.
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
to jeszcze byś napisał z jakiego samochodu masz ten silnik 1.9TDI przełożony do swojej T4nexor pisze:Ale mam TDI, to się zgadza.
-
nexor
- Nowy T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
Nic nie wiem o przełożonym silniku już takiego kupiłem, a czy sądzisz, że jest taka możliwość iż to nie jest oryginalny silnik z tego samochodu?Kenobi pisze:to jeszcze byś napisał z jakiego samochodu masz ten silnik 1.9TDI przełożony do swojej T4nexor pisze:Ale mam TDI, to się zgadza.
Swoją drogą auto już śmiga i dziękuję wszystkim za chęć pomocy. I przepraszam za swoje błędy, jestem nowym użytkownikiem forum jak i świeżym internautą, a za wyrozumiałość dziękuję. Wszelkie uwagi mile widziane.
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
po prostu w T4 nie były nigdy fabrycznie montowane silniki 1.9 TDI
jeśli taki posiadasz to musiał być włożony z innego samochodu
choć jak znam życie masz zapewne zwykłego 1.9 TD tylko sprzedający ( częsty przypadek ) lub ktoś inny Ci głupot naopowiadał - ale oczywiście wszystko możliwe
jeśli taki posiadasz to musiał być włożony z innego samochodu
choć jak znam życie masz zapewne zwykłego 1.9 TD tylko sprzedający ( częsty przypadek ) lub ktoś inny Ci głupot naopowiadał - ale oczywiście wszystko możliwe
-
nexor
- Nowy T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
Dzięki za spostrzegawczość, ja nie brałem tego zbytnio pod uwagę, ale przyjrzę się temu tak jak mówisz, mimo wszystko czy to będzie td czy tdi, to jest mi obojętne , potrzebowałem jedynie auto dostawcze, ale dzięki, że zwróciłeś na to uwagę. Zaczynam widzieć same dobre aspekty korzystania z forum, niż gadania o praktycznie niczym z wieloma ludźmi, bo nie raz już mnie tu wkręcali. Dzięki wielkie jeszcze raz. Zauważyłem, że pełno specjalistów jest wokół mnie, ale jak przyszło do naprawy to rację mieli jedynie ludzie z tego forum. Będę tu bardzo chętnie zaglądał w razie kolejnych problemów, a jeśli sam będę miał się czym podzielić to również zrobię to tutaj, dziękuję za rozwiązanie problemu i uwagi związane z nim.
Do zobaczenia następnym razem :)
Do zobaczenia następnym razem :)
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
za to przy diagnozie problemów lub naprawach jest to kolosalna różnicanexor pisze:mimo wszystko czy to będzie td czy tdi, to jest mi obojętne
bez wiedzy jaki masz silnik to i forum nie pomoże
-
blazejek33
- Forumowicz T4
- 14
- Tematy: 3
- Model:
- Opis: Instalacje elektryczne, elektromechanika maszyn rolniczych
- podziekowal za post: 1 raz
- otrzymal podziekowanie: 1 raz