SILNIK i SKRZYNIA BIEGÓW
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
tomex
- Aktywny T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 15
- Model:
- Auto: vw t4 2.0 B multivan
- Opis: 42 l
- podziekowal za post: 30 razy
- otrzymal podziekowanie: 3 razy
- Kontakt:
SILNIK i SKRZYNIA BIEGÓW
<england> Mam pytanko do znawców tematu ,jak odczytać rok produkcji silnika AAC , czy w numerach jest to jakoś zawarte . Drugie pytanko jakie oznaczenia ma najszybsza skrzynia do tego modelu i czy dało by się coś w niej zmienić jeszcze na szybszą . Trochę poszperałem na forum ale chciałbym uzyskać jakieś wypróbowane i potwierdzone przez kolegów konkrety. Pytania związane z tym że po przeglądnięciu dokładnym książki serwisowej mojego busika i przetłumaczeniu na tłumaczu odkryłem że miał wymieniany silnik w 1999 roku .a odnośnie skrzyni to mam uszkodzoną ze swojego którą chciałbym rozebrać i lub dać do zrobienia i trochę ją zmodyfikować jak by się dało. <31>
Ostatnio zmieniony 17 sty 2012, 22:45 przez tomex, łącznie zmieniany 1 raz.
-
mikoli
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 9 razy
- otrzymal podziekowanie: 102 razy
- Kontakt:
Re: SILNIK i SKRZYNIA BIEGÓW
Fabrycznie na silniku ACV najszybsze skrzynie które wisiały to:AFK i z takimi samymi przełożeniami DXZ, w wolniejszych skrzyniach da się pozmieniać biegi ewentualnie przekładnie główną.tomex pisze:<england> Drugie pytanko jakie oznaczenia ma najszybsza skrzynia do tego modelu i czy dało by się coś w niej zmienić jeszcze na szybszą .
-
tomex
- Aktywny T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Dzięki bardzo jutro sprawdzę w garażu jakie mam numery skrzyni. A co z tymi numerami silnika ,ma ktoś jakąś wiedzę .
-
mikoli
- Znawca T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Co do numerów silnika to nie sądzę aby tam był zakodowany rocznik, ale można by podejść do autoryzowanego Serwisu VW i zapytać czy są w stanie dojść z którego roku jest silnik.
-
tomex
- Aktywny T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Może ktoś będzie wiedział więcej zobaczymy. Jak nie będzie wyjścia to tak zrobię. Bo jeżeli jest prawdą to co jest napisane w książce serwisowej to w1999 r był wymieniany silnik a teczka miała najechane wtedy 88000 tyś od 1992 r teraz mam 315000 czyli po odjęciu wychodzi że na tym silniku jest zrobione 227000 . <55>
-
mikoli
- Znawca T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Kto pyta nie błądzi <sarkastyk> , może kupił, albo kupi, jedynie to tylko to że dział "Benzyna" trochę nie pasuje, ale mamy kilku modów to przeniosą gdzie trzeba i skasują co nie potrzebne (łącznie z tym moim postem) ;)b8tz pisze:tomex, tylko że pytasz o ACV a silnik masz przecież AAC!
-
tomex
- Aktywny T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
<59> Przepraszam. Naprawdę dałem ciała <59> No przecież chodziło AAC za dużo się chyba przed napisaniem postu naczytałem o silnikach i skrzyniach na forum i przez to ta pomyłka.Chodzi mi o silnik AAC jeszcze raz przepraszam <59>Zmieniłem już oznaczenia silnika w swoim pierwszym poście.