Dolewka oleju :(
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
donkretos
- Początkujący T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 5
- Model:
- Auto: T4
- Kontakt:
Dolewka oleju :(
Witam :))
Dzisiaj pobawiłem się w parkingowego mechanika i wymieniałem czujnik położenia biegów w mojej caravell no i nie wpadłem na to ze jak go wykręcę to wycieknie sporo oleju tak na moje oko ok. litra no może troszeczkę mniej.
Problem polega na tym ze nie wiem czy mogę jechać do mechanika ok. 10km czy powinienem dolać brakujący olej no i jeszcze kwestia tego jak to zrobić bo nie mogę znaleźć żadnego korka ??
Silnik 2,8vr6 automat :((
Pozdrawiam
Dzisiaj pobawiłem się w parkingowego mechanika i wymieniałem czujnik położenia biegów w mojej caravell no i nie wpadłem na to ze jak go wykręcę to wycieknie sporo oleju tak na moje oko ok. litra no może troszeczkę mniej.
Problem polega na tym ze nie wiem czy mogę jechać do mechanika ok. 10km czy powinienem dolać brakujący olej no i jeszcze kwestia tego jak to zrobić bo nie mogę znaleźć żadnego korka ??
Silnik 2,8vr6 automat :((
Pozdrawiam
-
FocusMED
- Samodzielny mechanik
- 14
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: T4 Ambulans
- podziekowal za post: 3 razy
- otrzymal podziekowanie: 57 razy
- Kontakt:
Re: Dolewka oleju :(
Masz bagnet? Jeżeli tak sprawdź stan, dolać też możesz przez bagnet. Jeżeli nie masz bagnetu to stan sprawdza się korkiem spustowym (jest w nim taka rurka wystająca ponad poziom oleju) jak odkręcisz korek przy pracującym silniku olej powinien wyciekać wtedy jest stan. Natomiast dolewa się przez rurkę odpowietrzającą która jest zatkana taką czarną zatyczką (przynajmniej w passacie ).
Do skrzyni wchodzi 5,25L odpal i zobacz jak skrzynia pracuje jak nie szarpie i normalnie rusza to myślę że delikatnie byś dojechał.
Do skrzyni wchodzi 5,25L odpal i zobacz jak skrzynia pracuje jak nie szarpie i normalnie rusza to myślę że delikatnie byś dojechał.
-
donkretos
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
-
FocusMED
- Samodzielny mechanik
- 14
- Model:
- Auto: T4 Ambulans
- podziekowal za post: 3 razy
- otrzymal podziekowanie: 57 razy
- Kontakt:
No to tak jak napisałem w misce masz korek w którym jest mniejszy korek i rurka przelewowa, wykręcasz ten mniejszy przy włączonym silniku, olej musi delikatnie wyciekać, dolewkę robisz przez rurkę olejową która jest pod rozrusznikiem bodajże.
-
ronin36
- Stały bywalec
- 16
- Model:
- Auto: T4 & ASB
- podziekowal za post: 1 raz
- otrzymal podziekowanie: 17 razy
- Kontakt:
Jeżeli uparłeś się na mechanika to zostaje laweta, jeżeli masz dostęp do kanału to czytaj http://t4-forum.pl/viewtopic.php?f=14&t ... leju#p9793 . Masz teraz okazję wymienić olej i filtr w swojej skrzyni :)
-
donkretos
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Filtr uszczelka i olej zamówiona no i laweta :(( pociagnie po kieszeni ale będę pewien że nic tam się w skrzyni nie zatrze :))
Dzięki za pomoc:)
Pozdrowienia
Dzięki za pomoc:)
Pozdrowienia