Proszę o pomoc. Problem z licznikiem.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Roberto32
- Początkujący T4
- 16
- Last active: -
- Tematy: 5
- Model:
- Auto: Caravelle
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
Proszę o pomoc. Problem z licznikiem.
Witam. Mam pytanie czy to licznik się zepsuł czy co innego.
Objawy są dziwne wskaźnik prędkościomierza ogólnie nie działa. Czasami się podnosi jakby chciała wskazać prędkość i spada na zero.
Pytanie zadaję dlatego że to samo dzieje się z paliwomierzem. Tzn wskazuje poprawnie ilość paliwa jednak co jakiś czas piszczy i wskazówka spada na zero i zapala się lampka rezerwy prosząc o zatankowanie.
Może coś nie łączy? Miał ktoś podobny przypadek z licznikiem??
Pozdrawiam Robert.
Objawy są dziwne wskaźnik prędkościomierza ogólnie nie działa. Czasami się podnosi jakby chciała wskazać prędkość i spada na zero.
Pytanie zadaję dlatego że to samo dzieje się z paliwomierzem. Tzn wskazuje poprawnie ilość paliwa jednak co jakiś czas piszczy i wskazówka spada na zero i zapala się lampka rezerwy prosząc o zatankowanie.
Może coś nie łączy? Miał ktoś podobny przypadek z licznikiem??
Pozdrawiam Robert.
-
slimak
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 102
- Model:
- Auto: Mixt
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 310 razy
- Kontakt:
Re: Proszę o pomoc. Problem z licznikiem.
Rozbierz licznik, posprawdzaj pod szkłem powiększającym ścieżki czy nie ma tzw. zimnych lutów.
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
a ja bym podpiął VAGa lub w inny sposób sprawdził czy jest sygnał z czujnika prędkości G22
nie wiem czemu ale jego awaria powoduje dziwne reakcje wskaźnika paliwa - jest o tym na forum
to na początek chyba będzie łatwiejsze od prucia zegarów
nie wiem czemu ale jego awaria powoduje dziwne reakcje wskaźnika paliwa - jest o tym na forum
to na początek chyba będzie łatwiejsze od prucia zegarów
-
slimak
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 102
- Model:
- Auto: Mixt
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 310 razy
- Kontakt:
Jeśli problem dotyczy niebieskich zegarów to tak, w przypadku zielonych VAG na nic się nie zda.
-
Roberto32
- Początkujący T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Licznik niebieski. W sumie objawia się to pływaniem wskaźników. Zwłaszcza prędkościomierza. Wskaźnik paliwa albo wskazuje albo nie z lekką tendencją do pływania.
http://www.youtube.com/watch?v=rhhi70Bdbg8
http://www.youtube.com/watch?v=rhhi70Bdbg8
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
zacząłbym od podpięcia vaga
pływanie wskaźnika paliwa jest na 100% połączone z brakiem lub złym sygnałem z G22
http://t4-forum.pl/viewtopic.php?f=8&t=2194
http://t4-forum.pl/viewtopic.php?f=8&t=323&hilit=g22
pływanie wskaźnika paliwa jest na 100% połączone z brakiem lub złym sygnałem z G22
http://t4-forum.pl/viewtopic.php?f=8&t=2194
http://t4-forum.pl/viewtopic.php?f=8&t=323&hilit=g22
-
Roberto32
- Początkujący T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Dzięki. Zaczął mi migać climatronic więc już jasne G22. Dzięki chłopaki za tak szybką pomoc.
-
Roberto32
- Początkujący T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Troszkę się go oszukałem. Wreszcie wlazłem pod auto i po zdjęciu osłony jest pod ręką. Załączam kilka fotek z lokalizacją czujnika. Przewody są w porządku więc raczej czujnik. Jutro zresztą będę miał nowy to napiszę czy jest jak myślę.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
sabse88
- Początkujący T4
- 14
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: t4
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
To nie wina czujnika tylko napędu czujnika ze skrzyni biegów.Wykręć czujnik i zobaczysz nakrętkę na klucz 18-wykręć ją.W środku tej "nakrętki"siedzi sobie taki plasticzek w którym wyrabia się kwadracik który napędza czujnik.
Sorki ale tłumaczenie na "klawiaturze" nie za bardzo mi wychodzi.
Sorki ale tłumaczenie na "klawiaturze" nie za bardzo mi wychodzi.
-
Roberto32
- Początkujący T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Więc w moim przypadku nie było obrobienie się kwadracika w ośce. Pękł bagnet czujnika i nie było połączenia. Problem bo część która pękła została w plastikowej ośce. Klucz którym się w moim aucie odkręca ośkę to 22. Po nawierceniu otworku w ośce wysunąłem odłamany kawałek i po złożeniu wszystko śmiga. Jeszcze raz dziękuję za trafne podpowiedzi. Całkowity koszt to cena czujnika - 96zł. Satysfakcja z pracy licznika - bezcenna <taniec>
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
Sebii
- Forumowicz T4
- 14
- Model:
- Auto: Multivan T4 FL
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Panowie podepnę się pod temat.
Ja mam taki problem że mi wariuje licznik raz działa raz nie działa nie wiem co może być? Wymieniłem alternator bo myślałem że to jego wina bo czyta chyba wszystko z alternatora ale to nie wina tego najwidoczniej. Licznik mam zielony. A dokładny problem jest taki że obroty nie chodzą tak jak powinny skazówka chodzi jak chce, kilometry raz się świecą raz nie paliwo skacze jak chce co to może być?? Od razu mówię że silnik był rozbierany na części i wszystko było odpinane wcześniej działał poprawnie a teraz nie chce a wszystko jest podłączone jak wcześniej
Pomożecie panowie?
Ja mam taki problem że mi wariuje licznik raz działa raz nie działa nie wiem co może być? Wymieniłem alternator bo myślałem że to jego wina bo czyta chyba wszystko z alternatora ale to nie wina tego najwidoczniej. Licznik mam zielony. A dokładny problem jest taki że obroty nie chodzą tak jak powinny skazówka chodzi jak chce, kilometry raz się świecą raz nie paliwo skacze jak chce co to może być?? Od razu mówię że silnik był rozbierany na części i wszystko było odpinane wcześniej działał poprawnie a teraz nie chce a wszystko jest podłączone jak wcześniej
Pomożecie panowie?