Witam kolegow i zwracam sie o porade bo ostatnio zauważylem dosc dziwna przypadlosc w moim multiku, a polega ona na tym ze gdy wleje zwykly ON to dziwnie pracuje, obroty mu wachluja od 850 gdy grzeja sie swiece do 980 normalnie, troche przydymia na zimnym silniku no i troche z sily opada ale gdy wleje bioestru to wszystko sie w jakis magiczny sposob naprawia i jest ok.
tak sobie myslalem ze moze pompa sie rozregulowala albo ktorys wtrysk padl, teraz to juz nie mam pojecia o co chodzi i czy jest sens jechac do pompiarza na sprawdzenie
najciekawsze jest to ze dzisiaj wracajac do domu nalalem do zbiornika 20l bioestru (na bliskiej w kolbieli balem sie czy tam dojade bo było juz w polowie rezerwy) i z przerazeniem patrzylem na wskazowke czy mi wystarczy bo nie mialem nic kasy z soba tylko zapasowe 5l ON i ku mojemu zdziwieniu dojechalem do domu na tych 20l, a z kolbieli mam jakies 280km, nie szalalem po drodze jazda do 110km/h wiec po obliczeniach i dodaniu do rownych 300km, a pewnie zrobilem, bo objeżdżałem dwa razy korki bocznymi drogami wyszlo mi 6,6l na 100km co o tym sadzicie ruszac w ogule ta pompe i wtryski czy lepiej przerzucic sie na bio puki mrozow nie ma, a potem cos myslec
dodam jeszcze tylko ze wskaznik dobrze dziala bo sprawdzalem
czekam na pomysly kolegow i z gory dzieki.
Najlepsza praca silnika na bioestrze ??
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Wroonex
- Forumowicz T4
- 15
- Model:
- Auto: multivan
- otrzymal podziekowanie: 10 razy
- Kontakt:
Najlepsza praca silnika na bioestrze ??
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2011, 16:54 przez slimak, łącznie zmieniany 3 razy.
Powód: bełkot tłumaczony na polski ( choć nadal ciężki do zrozumienia )- kolejny taki post od razu idzie do kasacji
Powód: bełkot tłumaczony na polski ( choć nadal ciężki do zrozumienia )- kolejny taki post od razu idzie do kasacji
-
syreniarz
- Forumowicz T4
- 14
- Model:
- Auto:
- podziekowal za post: 5 razy
- otrzymal podziekowanie: 5 razy
- Kontakt:
Re: Najlepeza praca silnika na bioestrze ??
Dziwna przypadłośc z tym BIO, ale 'Jak jest dobrze to nie trza psuc' :)
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się