Sciąganie glowicy na co zwracac uwagę

Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
martin88007
Początkujący T4

14
Model:
Auto: t4
podziekowal za post: 1 raz
Kontakt:

Sciąganie glowicy na co zwracac uwagę

Post autor: martin88007 »

Witam Od niedawna jestem nieszczęsliwym posiadaczem vw t4. Oddalem auto do mechanika gdzie pojechalem na wymiane kolektora wydechowego bo byl pęknięty i juz nie mozna bylo go pospawac bo pękl na poprzednim spawie i jeszcze w 2 miejscach . Podczas sciągania mechanik pourywal 3 szpilki od kolektora i dzwoni do mnie ze trzeba zdejmowac glowice, rozwiercac i planowac itp .Nie bylem przygotowany na takie koszta ale ok sie zgodzilem, calosc ma wyniesc 1300 zł. Dlatego teraz mam takie pytanie na co sie patrzyc po sciągnieciu glowicy, i co przy okazji przydalo by sie wymienic . Dodam ze mam takie dziwne stukanie przy większych obrotach ( auto bez obrotomierza ale mniej wiecej 1200-1600 obr) . Niby mechanik mowi ze to pompa vacum ale tez nie jest pewny , mowi tez ze to popychacze mogą stukac. Bez przesady ale nie chce wymieniac pol silnika metoda prob i blędów bo to bez sensu . Ztego co wyczytalem na forum to pompe slychac na wolnych obrotach bez dodawania gazu. Nagralem filmik . Proszę o wszelkie sugestie i porady . Silnik to 2.4 l auto z 1998 roku
Kenobi
Administrator
Fanatyk T4

15
Model:
Auto: Caravelle
Opis: niech moc będzie z wami
podziekowal za post: 49 razy
otrzymal podziekowanie: 659 razy
Kontakt:

Re: Sciąganie glowicy na co zwracac uwagę

Post autor: Kenobi »

a czy zrobiłeś tak jak na forum jest opisane test hamulcowy na vakum, tak jak Ci pisałem w innym temacie ??

This topic has 10 more replies

You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.

Zarejestruj się Zaloguj się

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tematy bez wersji silnika”