WSKAZANIE TEMPERATURY

Kostki, przekaźniki, alarmy, światła, klaksony i inne cuda z kabli.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
bodzio68
Nowy T4

14
Model:
Auto: carawelle
podziekowal za post: 1 raz
Kontakt:

WSKAZANIE TEMPERATURY

Post autor: bodzio68 »

Przede wszystkim witam użytkownikow t4 , mam pytanie , niedawno kupilem t 4 caravelle 92, nie dziala mi wskazanie temperatury , z forum dowiedzialem sie ze czujnik na wezu 4 pin odpowiada m.innymi za wskazanie, i rzeczywiscie czujnik byl uszkodzony , jeden z czterech drucikow zgnil , wymienilem go na nowy , nic nie pomoglo rozebrałem zegary wszystkie sciezki ok, dodam ze poprzedni wlasciciel poszedl na skróty i zamontowal inny wskaznik poza zegarami, i podpioł go pod czujnik dwu pinowy od swiec zarowych i co dziwne dziala , ale powoduje problemy z grzaniem swiec - bardzo dlugo pali sie kontrolka , skonczyly mi sie pomysly, a na forum tez nie spotkalem takiego przypadku.
Ostatnio zmieniony 22 cze 2011, 19:09 przez Kenobi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: ortografia
mariuszgim
Specjalista T4

15
Model:
Auto: T4
Opis: Transporter 93 był
Multivan 95 był
Caravella 02 jest
podziekowal za post: 11 razy
otrzymal podziekowanie: 32 razy
Kontakt:

Re: WSKAZANIE TEMPERATURY

Post autor: mariuszgim »

kolego - najpierw podłącz czujnik 2 pinowy do przekaźnika świec i w zegarach zobacz stabilizator napięcia - wymień lub popraw luty

This topic has 1 more reply

You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.

Zarejestruj się Zaloguj się

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”