problem z wstawieniem przedniej szyby

Drzwi, klapy, zamki, podsufitki, fotele i przeróbki wnętrza.
Od wygłuszenia po wymianę uszczelek.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
Radauskas
Samodzielny mechanik

15
Model:
Auto: T5 długi i wysoki
Opis: Był Ponury Mściciel 2,4TD
Jest T5
podziekowal za post: 8 razy
otrzymal podziekowanie: 16 razy
Kontakt:

problem z wstawieniem przedniej szyby

Post autor: Radauskas »

No i mam kolejny problem. Szybiarz nie mógł wstawić szyby z uszczelką bo z jednej strony szyba wchodziła ( przy słupku ) a z drugiej nie (?!) Stwierdził, że widocznie szpachli za dużo nawalone i brakuje miejsca na uszczelke. Chciał wklejać bez ale kazałem wyjąć szybę ( już wklejoną ) i teraz musze rozwiązć problem. Nigdzie nie widze na elementach wokół szyby nadmiaru szpachli. Tam gdzie za ciasno jak poskrobię to zaraz widać oryginalny lakier. Przed malowaniem szyba była obsadzona z uszczelką i było ok. Jakie wnioski?
1. Nadmiaru szpachli nie widzę, jeszcze zrobię trochę pomiarów po południu.
2. Przed lakierowniem była szyba biała, a teraz wstawiłem zieloną. Czy może były jakieś różnice w szybach? Ale przecież z jednej strony wchodzi.
Wydaje się, że wszystko ok, a za ciasno. O co kaman?
CD38
Aktywny T4

15
Model:
Auto: był MIXT
podziekowal za post: 4 razy
otrzymal podziekowanie: 11 razy
Kontakt:

Re: Co dziś zrobilismy w swoim aucie...

Post autor: CD38 »

Sprawdź czy na obrzeżach szyby nie ma wystającej tej warstwy wtopionej miedzy szyby .Ja też zmieniałem z białej na zieloną i na "narożnikach" wystawał…login to view the rest of this post
Ostatnio zmieniony 20 maja 2011, 15:11 przez CD38, łącznie zmieniany 1 raz.

This topic has 17 more replies

You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.

Zarejestruj się Zaloguj się

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nadwozie i wnętrze”