Zasilanie ECU w ACU

Kostki, przekaźniki, alarmy, światła, klaksony i inne cuda z kabli.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
maja
Administrator
Kierowca T4

15
Model:
Auto: t4/t4/t4/sharan
Opis: ten co walczy
od początku do końca
podziekowal za post: 18 razy
otrzymal podziekowanie: 41 razy
Kontakt:

Zasilanie ECU w ACU

Post autor: maja »

Witajcie.
Mam problem z Ecu w Acu 2.5 95r. Jakis juz czas temu byłem na wyjeździe z De do Fr i było wszystko w porządku. W drodze powrotnej przekraczajac granicę z Belgią powoli zaczął tracić moc. NL juz przejechałem nie przekraczając 100km/h i jakos dojechałem do domu. Silnik jednak stracił całkowicie siły. Nie moge podłaczyc się do ECU ,bo nie dochodzi napiecie. Oczywiście jak podłączę się pod KKL to mi cos cyka w kokpicie ,ale tylko tyle. Silnik odpala ,ale nie ma siły na wyzsze obroty a każde dodanie gazu od razu dławi sie i gasnie - brakuje powietrza. Podłączałem się bezpośrednio pod ECU (główny przewód zasilenia pin 24 ) z aku ,ale to i tak nic nie zmieniło .
Jako ,że mam drugi model T4 to myslałem ,ze problem jest w skrzynce bezpieczników ,ale tylko doszedłem do wprawy szybkiej wymiany :)
Przekaźnik 109 stary działa bez problemu i odpala. Zasilenie przekaźnika także jest po przekręceniu klucza. Nowy gdy podłaczę to od razu sam zacyna załączać się bez prądu ze stacyjki. Po odpaleniu na nowym po chwili gaśnie a później dalej przekaźnik próbuje połaczyc , gdy wyjme kluczyk .
Przewody przy aku wyczyszone , masa z ECU także zrobione bezpośrednio przez przewód ze środka do masy .
Auto juz z białego zaczyna robic sie zielone ,bo juz długo stoi i pod chmurką.
Poradźcie cos co dalej ,bo " rynce same opadajo "
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”