Climatronic błąd V68

Kostki, przekaźniki, alarmy, światła, klaksony i inne cuda z kabli.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
Kur2
Początkujący T4

6
Model:
Auto: 3x T4
podziekowal za post: 1 raz
otrzymal podziekowanie: 2 razy
Kontakt:

Climatronic błąd V68

Post autor: Kur2 »

Cześć. Na wstępie zaznaczę że przeszukałem forum.Mam problem mianowicie nęka mnie błąd (panel climatronic-a miga po przekręceniu stacyjki).
VCDS pokazuje error 01271 silnik nastawczy klapy temperatury (V68) 35-00--

Dostałem się do silniczka v68, sprawdziłem okablowanie miernikiem- ok, klapa chodzi luźno- nie jest zacięta. Po uruchomieniu silnika i włączeniu klimy (na wyłączonej tak samo) regulując temperaturę widać że owy silniczek pracuje, steruje klapą płynnie. Z kratek leci ciepłe lub zimne powietrze w zależności od ustawionej temperatury. Nie widać żadnych anomalii. Po skasowaniu błędu i ponownym przekręceniu stacyjki od razu wali błędem jak wyżej. Czy owy silniczek v68 do wymiany? Czy go rozkręcić i przejrzeć? Gdzie ewentualnie szukać przyczyny? Ktoś przerabiał ten temat?

Za wszelką pomoc z góry dzięki.

Dodam że chodzi o multivana 2002r highline co za tym idzie climatronic nie był dokładany, jest od nowości w aucie.
bigos1966
profil zaufany
profil zaufany
Specjalista T4

15
Model:
Auto: t4 caracelle
podziekowal za post: 33 razy
otrzymal podziekowanie: 201 razy
Kontakt:

Re: Climatronic błąd V68

Post autor: bigos1966 »

Tak na szybo, musisz ustawić dobrze tą klapkę. Może przeskoczyła o jeden ząbek. Trzeba przeprowadzić adaptację. Teraz z głowy nie pamiętam jak to zrob…login to view the rest of this post

This topic has 2 more replies

You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.

Zarejestruj się Zaloguj się

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”