Brak wysokich obrotów powyżej 2000rpm.

Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
Lorus
Początkujący T4

3
Model:
Auto: Transporter T4
podziekowal za post: 1 raz
Kontakt:

Brak wysokich obrotów powyżej 2000rpm.

Post autor: Lorus »

Dzień dobry mam na imię Adrian i niedawno po długich poszukiwaniach kupiłem swoje pierwsze t4 1.9td ABL.

Auto było kupione z wyrwanymi gwintami i śrubą w bloku od strony rozrządu ale to naprawiłem i po włożeniu silnika z powrotem do budy jest problem z obrotami powyżej 2000rpm a raczej z ich brakiem.
Po zauważeniu problemu wymieniony został filtr paliwa ale to nic nie dało, elektro zawór na pompie został wykręcony i sprawdzony czy działa.
Linka gazu nie ma nic do tego bo po jej zdjęciu i ręcznym dodaniu gazu na pompie ta sama reakcja.
Dźwignia gazu chodzi płynnie, pierwszą połowę dystansu idzie dobrze czyli silnik nabiera obrotów a tak od połowy już nie ma reakcji.
Nic jeszcze nie kręciłem żadną regulacja bo nie mam pojęcia co z czym. Auto odpala na strzała i nie dymi. Immo nie ma bo któryś z poprzednich właściciel usunął.
Auto po zakupie chodziło bardzo ładnie.
Czyżby zbieg okoliczności i pompa się kończy czy jakieś zanieczyszczenie mogło się dostać do pompy podczas montażu silnika?
mjanusz69
Samodzielny mechanik

14
Model:
Auto: Caravelle
podziekowal za post: 29 razy
otrzymal podziekowanie: 51 razy
Kontakt:

Re: Brak wysokich obrotów powyżej 2000rpm.

Post autor: mjanusz69 »

Witaj być może zrobiłeś to o czym napisze ale nie ująłeś tego w opisie ,więc zasugeruję wymianę filtra powietrza wraz z przeglądnięciem dolotu pod kąt…login to view the rest of this post

This topic has 4 more replies

You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.

Zarejestruj się Zaloguj się

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tematy bez wersji silnika”