Witam. Kupiłem auto z dziurą w bloku 2.5 AJT 88KM. Mam kompletny silnik z Volvo V70 d5252t. Blok wiadomo jest taki sam. Chciałbym przy okazji dołożyć trochę mocy stąd kilka pytań.
Osprzęt:
Pompa z AJT
Wtryskiwacze Volvo 0,210
Fmic Ducato 2.3 2015
Turbo chciałbym zostawić z Volvo bo jest większe i tu pojawia się pytanie jak je wysterować. Z tego co się orientowałem to w AJT przez n75 idzie ciśnienie a w Volvo podciśnienie. Ma ktoś doświadczenie z taką przeróbką?
SWAP 2.5 TDI z Volvo
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
kamil600f
- Nowy T4
- 4
- Model:
- Auto: VW T4 transporter
- Kontakt:
-
pittrans
- Znawca T4
- 13
- Model:
- Auto: Caravelle
- podziekowal za post: 14 razy
- otrzymal podziekowanie: 34 razy
- Kontakt:
Re: SWAP 2.5 TDI z Volvo
Na pewno na forum jest wątek odnośnie tego silnika z volvo, ale zastanów się nad skrzynią i hamulcami skoro chcesz podnieś moc.
This topic has 1 more reply
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się