Zamontowałem silnik z golfa 3 1z, turbo od ABL. Czytałem, że w 99r turbo jest takie samo jak w 1z a nie trzeba przerabiać wydechu. Podczas jazdy samochód zachowuje się jakby jechał w trybie awaryjnym, na początku gazu jakby chciał a nie mógł a po wciśnięciu pedału głębiej jest chyba jeszcze gorzej. V-max 90-110km/h. Oczywiście golf latał jak zły.
- kierownicą od westgate poruszałem i w miejscu gdzie się zatrzymuje słychać stuknięcie jakby klapka zamykała upust, zakładam że działa.
- fizycznie wirnikiem kręciłem i obraca się chyba normalnie.
- podłączałem bypass w miejsce n75 i nie widzę różnicy albo jest jeszcze gorzej.
To są takie 3 punkty, które stanowią, że musi działać.... a nie działa.
- puszka filtra z golfa 3
- n75 podłączony do puszki filtra,
- kolanko turbo- kolektor ssący z abl więc czujnik temp powietrza wisi obok silnika bo w golfie był w plastikowej rurze od-do intercoolera.
- podciśnienie do ecu podłączone do kolektora ssącego.
- po kilku km włącza się błąd czujnika hamulca i miga spiralka,
- golf miał ABS, t4 nie ma nie wiem czy trzeba coś wykodowac?
- pod vcds po wciśnięciu hamulca jedno zero zmienia się na jedynkę a są dwa czujniki, stop działa.
https://youtube.com/shorts/F4ukViBXQUo?feature=share
Może ktoś się z tym spotkał albo poradzi, w którą stronę iść?
Swap 1z turbo nie pompuje.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Mirekm71
- Forumowicz T4
- 7
- Model:
- Auto: T4
- Opis: http://www.t4-forum.pl/viewtopic.php?f=30&t=16061
- podziekowal za post: 7 razy
- Kontakt: