Auto nie odpala
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
PoitrWrocław
- Nowy T4
- 5
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: t4
- Kontakt:
Auto nie odpala
Witam wszystkich.
Moim problemem jest to ze auto nie chce zapalić.
Po wstepnej diagnozie okazało się ze nie ma komunikacji z komputerem odpowiedzialnym za rozruch silnika.
Po wymianie komputera obiaw na chwile ustąpił i auto paliło, po czym probem sie znowu powtórzył.
Kolejną diagnozą mechanika bylo to ze to kostka stacyjki jest uszkodzona i przez to nie mozna uruchomic auta.
Po wymianie kostki auto dalej nie pali (obiawem jest to ze sie swiece nie zapalają).
VW t4 2,5 TDI 2001
czy ktoś miał podobne problemy może jakieś podpowiedzi gdzie szukać usterki albo jakieś namiary do elektromechanika który się zajmuje VW na terenie Wrocławia?
Z góry dziekuje.
Moim problemem jest to ze auto nie chce zapalić.
Po wstepnej diagnozie okazało się ze nie ma komunikacji z komputerem odpowiedzialnym za rozruch silnika.
Po wymianie komputera obiaw na chwile ustąpił i auto paliło, po czym probem sie znowu powtórzył.
Kolejną diagnozą mechanika bylo to ze to kostka stacyjki jest uszkodzona i przez to nie mozna uruchomic auta.
Po wymianie kostki auto dalej nie pali (obiawem jest to ze sie swiece nie zapalają).
VW t4 2,5 TDI 2001
czy ktoś miał podobne problemy może jakieś podpowiedzi gdzie szukać usterki albo jakieś namiary do elektromechanika który się zajmuje VW na terenie Wrocławia?
Z góry dziekuje.
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
Re: Auto nie odpala
Klasyczny objaw uszkodzonego przekaźnika nr 109 powodujący brak zasilania ECU silnika.
-
PoitrWrocław
- Nowy T4
- 5
- Model:
- Kontakt:
Wielkie dzięki to jest przekaznik nr 109, podmieniłem go z Caddy-ka i auto odpaliło.
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
To teraz do mechanika o zwrot kosztów całej poprzedniej wymianologii. Kompletny brak wiedzy o tym, że brak świecenia się kontrolki świec żarowych oznacza brak zasilania sterownika, a tu każdy kumaty w TDI zaczyna od przekaźnika.
-
PoitrWrocław
- Nowy T4
- 5
- Model:
- Kontakt:
Mechanik tylko bierze za efekty nie skasował mnie ani złotówki.
On bardziej siedzi w naprawach VolVo, a ten silnik jest w starym V70, aprzekaźnik by sprawdzany jak jeszze coś tam dychał.
Po wymianie przekaźnika wszystko wróciło do normy.
Jeszcze raz dziękuję za odpowiedz.
On bardziej siedzi w naprawach VolVo, a ten silnik jest w starym V70, aprzekaźnik by sprawdzany jak jeszze coś tam dychał.
Po wymianie przekaźnika wszystko wróciło do normy.
Jeszcze raz dziękuję za odpowiedz.
-
TRUST
- Stały bywalec
- 13
- Tematy: 6
- Model:
- Auto: T4 2000 Escapade I
- Opis: IS 300 18r, Civic IX 16r, Ducato 15r, FZ1 Fazer 12r
- podziekowal za post: 19 razy
- otrzymal podziekowanie: 8 razy
- Kontakt:
Witam,
u mnie wystąpił też problem z odpaleniem auta, dzień wcześniej myłem go pod karcherem. Potem odpaliłem przestawiłem ładnie pracował zresztą jak zawsze, rano byłem coś wyjąc i aku zdechł nie świeci nawet cyfra na liczniku na mierniku 11,81V. Wyjąłem aku do ładowania 3 letnia Centra 85Ah naładowałem i wrzuciłem po 22 do auta i nie chce nawet przekręcić raz rozrusznikiem cyknie i aku martwe. Kontrolki się wszystkie świecą, przed przekręceniem kluczem. Tak jakby aku wyrąbało w nocy nie wiem czy coś zalało i szlag go trafił myta była tylko karoseria z zewnątrz. Aku był troche mokry z góry bo coś mi podcieka na niego i kapie chyba od gumy wycieraczki.
Macie jakiś pomysł co się stało?
u mnie wystąpił też problem z odpaleniem auta, dzień wcześniej myłem go pod karcherem. Potem odpaliłem przestawiłem ładnie pracował zresztą jak zawsze, rano byłem coś wyjąc i aku zdechł nie świeci nawet cyfra na liczniku na mierniku 11,81V. Wyjąłem aku do ładowania 3 letnia Centra 85Ah naładowałem i wrzuciłem po 22 do auta i nie chce nawet przekręcić raz rozrusznikiem cyknie i aku martwe. Kontrolki się wszystkie świecą, przed przekręceniem kluczem. Tak jakby aku wyrąbało w nocy nie wiem czy coś zalało i szlag go trafił myta była tylko karoseria z zewnątrz. Aku był troche mokry z góry bo coś mi podcieka na niego i kapie chyba od gumy wycieraczki.
Macie jakiś pomysł co się stało?
-
adi84
- Forumowicz T4
- 12
- Tematy: 4
- Model:
- podziekowal za post: 70 razy
- otrzymal podziekowanie: 7 razy
- Kontakt:
Sprawdź Aku napięcie . Może Aku powiedział pa pa. U mnie po 2 latach i miesiącu identycznie się skończył. Oczywiście oo gwarancji. Albo wrzuć inny akumulator i zobacz czy wtedy zagada.
-
TRUST
- Stały bywalec
- 13
- Model:
- Kontakt:
Naładowałem aku przez noc napięcie miał gdy go wkładałem 13,2V, odpalił od strzała, tylko kontrolka świec żarowych teraz mruga cały czas, przyczyn może być wiele. Teraz będę mógł podjechać na warsztat żeby sprawdzili Vagiem co się dzieje.
-
adi84
- Forumowicz T4
- 12
- Tematy: 4
- Model:
- podziekowal za post: 70 razy
- otrzymal podziekowanie: 7 razy
- Kontakt:
To może sławny przekaźnik ? Ale to chyba by wogóle kontrolka świec się nie zapaliła.
-
TRUST
- Stały bywalec
- 13
- Model:
- Kontakt:
Dokładnie wtedy wogóle nie ma napiecia ECU i kontrolka świec nie świeci, auto odstawiłem sprawdzą w warsztacie. Jak coś się dowiem to napisze. Najprawdopodobniej coś zalałem karcherem od spodu myjąc auto.
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Nie tak znowu wiele. Poza stopem to czujnik położenia wału/obrotów, czujnik wtrysku sterującego, nastawnik lub czujnik temperatury w pompie.TRUST pisze:tylko kontrolka świec żarowych teraz mruga cały czas, przyczyn może być wiele.
-
TRUST
- Stały bywalec
- 13
- Model:
- Kontakt:
No trafiłeś z czujnikiem położenia wału, problem jest z jednym z wentylatorów chłodnicy który samoczynnie potrafi się włączyć i wyładować akumulator.