Witam
Chciałem się na początku przywitać iż jest to mój pierwszy post na forum :)
Jestem "szczęśliwym" posiadaczem t4ki 96' ACU 2.5+LPG troche pierwszy troche drugi gen(wstawiony zaworek zamiast krokowego)Jak się pewnie domyślacie mam rozwaloną puszke od filtra powietrza (kupie w rozsądnych pieniążkach :) ) i rurę łączącą dolot z silnikiem.Ktoś ja pookręcał izolacją za mieszaczem.Problem polega na tym ze od dołu tej rury jest wejście odmy które jest dosłownie wyrwane i łapie tam sobie powietrze.Moje pytania są następujące:
-czy mogę zaślepic narazie wejście węza odmy w dolot?Jakieś różnice/problemy będą jeśli to zrobie?
-wiecie może czy od jakiegoś innego vw np. podchodzi taki wąż? (łaczący)
-jeśli nie to może ktoś przerabiał ten sam temat i ma jakieś pomysły jak sobie z tym poradzić?
-jak się nie myle jest tam czujnik temperatury.Jakie są objawy gdy np jest spalony?
Pozdrawiam
rura dolotu,odma 2.5+lpg
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
bbray666
- Nowy T4
- 5
- Model:
- Auto: T4
- Kontakt:
-
kuba_mysluk
- Forumowicz T4
- 8
- Model:
- Auto: T4 Multivan '95
- podziekowal za post: 8 razy
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Re: rura dolotu,odma 2.5+lpg
Jeśli chodzi o dolot gumowy to odbuduj go, ja miałem podobny problem i w zasadzie odbudowałem tą karbowana rurę paskami tkaniny nasączonymi dobrym sil…login to view the rest of this post
This topic has 1 more reply
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się