Problem z regulacją temperatury nawiewu

Webasto, Truma, klimatronik, nagrzewnice i wszystko, co grzeje lub chłodzi w T4.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
Wolansio
Nowy T4

6
Model:
Auto: T4
podziekowal za post: 1 raz
Kontakt:

Problem z regulacją temperatury nawiewu

Post autor: Wolansio »

Cześć wszystkim, jestem tu nowy <england>
Mam typowy problem z ogrzewaniem w mojej t4 2,5tdi '98 czyli z wentylatorów leci tylko gorące powietrze (z wyjątkiem środkowego - tam zimne, tak jak powinno).
Zgodnie ze wskazówkami na forum sprawdziłem cięgna i mimo dźwigni zaworu nagrzewnicy ustawionej w pozycje zamknięta (skierowana w stronę przodu auta) dalej daje gorącym. Podejrzewam nieszczelny zawór tym bardziej, że jest niewielki wyciek płynu z okolicy śrubki mocującej dźwigienkę.
Moje pytanie jest takie, czy mogę zaklipsować wąż przed lub za zaworem i tak pojeździć żeby sprawdzić czy wtedy zacznie wiać chłodem, czy może taki zabieg spowodować jakąś usterkę?

Pozdrawiam
Adampio
Mistrz T4

10
Model:
Auto: T4 Multivan '95
podziekowal za post: 160 razy
otrzymal podziekowanie: 164 razy
Kontakt:

Re: Problem z regulacją temperatury nawiewu

Post autor: Adampio »

A zalożyłem klips (zacisk plastikowy do prac przy wężach) na węża do tylnej nagrzewnicy ale jakoś nie zauważyłem drastycznego spadku cieploty. Ale tak…login to view the rest of this post

This topic has 6 more replies

You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.

Zarejestruj się Zaloguj się

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogrzewanie i klimatyzacja”