Witam
To mój pierwszy post więc witam wszystkich :).
Na wstępie krótki rys historyczny ;) Multivana kupiłem trochę na próbę. Czy jest mi potrzebne takie auto, czy się sprawdzi itd? Wynalazłem więc "rozsądną" wersję za "rozsądne" pieniądze. No i strasznie się sprawdza więc chciałbym go trochę "rozbudować".
Szukałem na forum i jest kilka postów o dodawaniu tempomatu + MFA. Problem w tym, że chyba wszystkie mówią o wymianie zegarów i tu już się zaczyna poważniejsza zabawa której wolałbym uniknąć bo to się różnie kończy ;). Wiem, że do instalacji samego tempomatu wystarczy przełącznik zespolony + wiązka + zaprogramowanie VAG. Ale co z MFA - mam rocznik 97 i jeszcze "zielone" zegary.
W związku z czym mam kilka pytań:
- czy można jakoś sprawdzić bez demontażu zegarów czy mają "wsparcie" dla MFA ?
- czy jeśli kupię zespolony przełącznik: tempomat + mfa + wiązki elektryczne przy założeniu, że mam odpowiednie zegary to wystarczy ?
I na koniec czy jest może ktoś ze Szczecina lub okolic kto ma w tej kwestii jakieś doświadczenie i byłby chętny pomóc za kratę dobrego browaru, dobrą rudą lub jakieś rozsądne pieniądze ?
Dołożenie Tempomat + MFA - 1997
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
MAZZY137
- Stały bywalec
- 9
- Model:
- Auto: MK1
- podziekowal za post: 2 razy
- otrzymal podziekowanie: 37 razy
- Kontakt:
Re: Dołożenie Tempomat + MFA - 1997
O ile wiem to zielone zegary nie występowały z MFA w wersji dla diesla... (ja przekładałem części z innych liczników - w tym z benzyny).
This topic has 6 more replies
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się