Cześć.
Mam problem z odczytaniem oznaczeń.
Poprzedni właściciel miał jakiegoś mechanika który oznaczał elementy w niejasny dla mnie sposób i chciałem upewnić się czy moje przemyślenia są poprawne :) Chcę zaznaczyć, że rozrząd pierwszy raz robię w t4.
Oznaczenia białym flamastrem nie pasują nic a nic w żadnym położeniu wału przynajmniej na mój rozum.
Na pompie są dwa oznaczenia zrobione i jedno na kole wałka rozrządu które za nic się nie chce pokryć jak i znak na kole zamachowym. W dodatku jak oznaczenie na kole rozrządu zgadza się z oznaczeniem, popychacze pierwszego cylindra są skierowane na dół. Oczywiście piszę o oznaczeniach białych.
Załączam pare zdjęć:
Czy ktoś może wyjaśnić te oznaczenia? Spotkał się ktoś z tym?
Jeśli ustawię pompę na oryginalnym oznaczeniu, popychacze są skierowane ku górze.
Nie wiem jeszcze czy to 'wcięcie' jakie widać przez otwór na kole zamachowym to jest to o które chodzi.
Rozumiem, że przy ustawieniu pierwszego tłoka w GMP, krzywki mają być skierowane ku górze, a pompa na znaku 'firmowym' a nie na malowanym. W razie czego będę jeszcze szukał.
W każdym razie dziękuję za podpowiedzi.
Rozrząd AHY 2000r.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
This topic has 8 more replies
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się