Znaleziono 16 wyników
- 18 wrz 2018, 17:00
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Rozrząd AHY 2000r.
Czy ktoś może wyjaśnić te oznaczenia? Spotkał się ktoś z tym? Wyjaśnić to może jedynie ten co je naniósł. Nie ma żadnego sensu rozkminianie tego, co jakiś druciarz miał na myśli bazgrając po silniku. Jest instrukcja serwisowa i jej się trzymaj, a jak zrobisz jak książka karze i będą problemy (a i t...
- 18 wrz 2018, 21:59
- Jump to forum
- Jump to topic
Dzięki za odpowiedzi. mam jeszcze takie pytanie. czy znaki na kole pasowym to cos standardowego? na obecnym gdzie guma popekała nie moge znaleźć a na nowo zakupionej firmy corteco nie widzę. U mnie jest. Ale moze dlatego ze kola siedza jeszcze oryginalne. Ciezko go znalesc ale jest.Poszukam zdjecia...
- 01 paź 2018, 15:51
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: oring odma/wlew oleju 2,5 tdi
2 sztuki 30x3.5
- 08 paź 2018, 14:42
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: 2.5 TDI 150KM - jaka dawka paliwa oraz bieg jałowy VAG
Minimalne minimum to 3,5 optymalnie jak dla mnie 4,0. Przy dawce 2.4 to nie dziwne, że trzęsie i nie trzyma 775 obrotów.
- 16 paź 2018, 20:30
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: 2.5 TDI 150KM - jaka dawka paliwa oraz bieg jałowy VAG
Najprościej to sobie np tu obejrzyj golf ale zasada ta sama. https://www.youtube.com/watch?v=mXmAc87Q7hE
Jeśli pompa nie kombinowana to będziesz potrzebował specjalny trójkątny klucz do nastawnika - jedna śruba jest nietypowa. Do kupienia na ale... itp.
Jeśli pompa nie kombinowana to będziesz potrzebował specjalny trójkątny klucz do nastawnika - jedna śruba jest nietypowa. Do kupienia na ale... itp.
- 17 paź 2018, 13:08
- Jump to forum
- Jump to topic
Ma się pokrywać z krawędzią głowicy. Po zamontowaniu rozrządu na gotowo, masz możliwość korygowania kąta wtrysku w obie strony, po prostu przy krawędzi głowicy jest w połowie skali. Z rolką nic nie będzie, pamiętaj jednak o korekcie rolki napinającej.
- 21 lis 2018, 15:24
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Obrotomierz przestał działać
To jest schemat do przeróbki wiązki przy wymianie zielonych zegarów na niebieskie. T28 to kostka podłączeniowa przy zielonych zegarach.
- 25 lis 2018, 20:35
- Jump to forum
- Jump to topic
Kontrolka jest sterowana po CAN a więc jeżeli masz uszkodzoną szynę to nie będzie świecić. Sprawna kontrolka informuje o zalączeniu układu podgrzewania a nie o sprawności świec żarowych
Teraz dostosuj tytuł wątku do jego treści bo trochę nie pasuje.
Teraz dostosuj tytuł wątku do jego treści bo trochę nie pasuje.
- 25 lis 2018, 21:23
- Jump to forum
- Jump to topic
Kontrolka od świec żarowych to również swojego rodzaju check engine w TDI, jeśli się nie zaświeci to ECU nie ma zasilania lub jest uszkodzone lub brak komunikacji z licznikiem jak Ślimak pisze.
- 25 lis 2018, 14:34
- Jump to forum
- Jump to topic
Sprawdzalem u siebie i właśnie jak wypne wtyczke can od licznika to nie działają obroty. Podaj maila to wieczore Ci podesle scheamt ecu
- 03 lip 2018, 21:06
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Zegar webasto multivan 2000
Tak. Podajesz plus i rusza odłączasz plus i automatycznie się wychłodzi i wyłączy.
- 17 wrz 2018, 19:58
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Webasto mokre i pompa elektryczna bez szczotkowa
Co najmniej 10-15 lat ;-)
- 05 gru 2018, 23:00
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Montaż dogrzewacza D3WZ do 1.9 TDI plus rozbudowa do mok
Podepnę się pod temat. Mam dogrzewacz D3WZ po regeneracji przez Stefano i mam problem z elektryczną pompą obiegu płynu chłodzącego. Pompa nowa. Z tego co wyczytałem w necie to załączana jest minusem, plus mierzyłem, mam na wtyczce pompy. Wie ktoś gdzie znajdę przekaźnik/bezpiecznik od tej pompy? St...
- 11 lip 2018, 11:20
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Oleje silnikowe
Lej 5w40 505.00, płukanka zbędna
- 02 cze 2019, 12:46
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: tarcza sprzęgła ze sprężynami czy bez (dwumas)
operowo - 6 postów jeden pod drugim - BRAWO <brawo>
Przeczytaj jeszcze raz 20 pkt regulaminu i zacznij stosować przycisk "Edycja"
Przeczytaj jeszcze raz 20 pkt regulaminu i zacznij stosować przycisk "Edycja"
- 24 paź 2018, 16:59
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Stuki - vacum pompa?
Jak wyżej. Takie skakanie języka na rolce to norma. Dalsza dyskusja o rozrządzie jego rolkach, alternatorach itp. w temacie o vacum idzie do kosza. Ja na nagraniu vacum nie słyszę. Podepnij VAGa zrób logi kątów, dawek, korekcja wtrysków itp i wrzuć do swojego wątku o rozrządzie - tam będziemy dyskut...