Eberspächer D4WS - dziwne rzeczy się podziały

ODPOWIEDZ
edi_nt
Forumowicz T4

14
Model:
Auto: T4 Multivan
podziekowal za post: 1 raz
otrzymal podziekowanie: 2 razy
Kontakt:

Eberspächer D4WS - dziwne rzeczy się podziały

Post autor: edi_nt »

Koledzy, taki problem. Wszystko działało, póki mi się nie zachciało z pilota odpalać ogrzewania. I po zamontowaniu wszystko działało jak należy, ale po jakimś czasie się coś zepsuło.
Piec chodzi jako dogrzewacz na zapalonym silniku, ale nie chce się odpalić z pilota i z przycisku na panelu.
Podłączyłem dziś VAGA i wyskoczył 5 razy błąd pompy V55 - skasowałem błędy, i dalej nic. Błąd już nie wyskakuje, ale nadal nie chce ruszyć.

Panel sterowania przestał świecić - zaświeca się tylko w momencie wciśnięcia przycisku od grzania. Więc podświetlenie działa, tylko nie świeci jak włączę światła.
Wszystko inne działają - climatronik, przyciski, wszystkie podświetlenia działają.

Odłączyłem sterowanie na pilota, bo zauważyłem, że w pewnym momencie przy zgaszonym aucie i wyłączonym piecu miga przycisk od grzania na panelu i w lewym dolnym rogu wyświetla się "1".

Ktoś ma jakiś pomysł??
Stefano
Forumowicz T4

12
Model:
Auto: Sharan, Cordoba
Opis: DOGRZEWACZE i OGRZEWANIA POSTOJOWE: EBERSPACHER I WEBASTO
otrzymal podziekowanie: 33 razy
Kontakt:

Re: Eberspächer D4WS - dziwne rzeczy się podziały

Post autor: Stefano »

Jesli masz dodatkowy akumulator to sprawdź stan jego naładowania. A drugie czy ta pompka jest sprawna?

This topic has 3 more replies

You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.

Zarejestruj się Zaloguj się

ODPOWIEDZ

Wróć do „Webasto - Dogrzewacz”