Zestaw rozrządu 2.5 AAF

https://www.t4-forum.pl/viewforum.php?f=91
T4 Forum dotyczące silnika 2.5 AAF , ACU , AET , AVT , APL w VW T4 – typowe usterki, naprawy, schematy, diagnostyka VAG
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
moczkowo
Nowy T4

7
Model:
Auto: T4
Kontakt:

Zestaw rozrządu 2.5 AAF

Post autor: moczkowo »

Witam wszystkich,

od niedawna jestem posiadaczem T4 z silnikiem 2.5 benzyna o kodzie AAF. Postanowiłem wziąć się za wymianę rozrządu bo już najwyższa pora i teraz pojawia się problem, ponieważ nigdzie w żadnej hurtowni a nawet autoryzowanym serwisie VW nie mogę dostać kompletnego rozrządu. Udało mi się ustalić że kompletny rozrząd z pompą wody ma oznaczenie 1987948876 jednak tak jak wspomniałem jest on niedostępny.
Po większych poszukiwaniach udało mi się namierzyć osobno pasek, rolkę oraz pompę wody jednak z napinaczem jest problem. Jeżeli ktoś z użytkowników forum wie gdzie mógłbym dostać taki zestaw albo chociaż sam napinacz to niech da znać.
Oznaczenie napinacza VKM 11251.

Pozdrawiam!
zipo17
Początkujący T4

10
Model:
Auto: multivan
Kontakt:

Re: Zestaw rozrządu 2.5 AAF

Post autor: zipo17 »

witaj kolego

i jak udalo sie Tobie znalezc w/w napinacz ??

nie znamo oznaczen mojego silnika ale na to wychodzi ze mamy taki sam rozrzad i taki sam…login to view the rest of this post

This topic has 5 more replies

You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.

Zarejestruj się Zaloguj się

ODPOWIEDZ

Wróć do „2.5 AAF , ACU , AET , AVT , APL”