Witam serdecznie wszystkich forumowiczów...
Posiadam VW t4 z 97 roku,silnik seryjnie jak w tytule 2.4d aja niestety pada,zastanawiałem się nad remontem tej jednostki,szukając opinii trafiłem na to forum,p[o przeczytaniu tematów swapowych tutaj,nie znalazłem temu z tymi silnikami.Zastanawiam się ile zachodu jest przy montażu 1.9tdi ahu (kpl passat),co trzeba przerobić? (łapy,miska,smok,elektryka),Co ze skrzynią,czy podejdzie skrzynia z t4 czy coś innego radzicie? Co sądzicie o spalaniu/mocy tej jednostki ws t4? Parę lat temu robiłem swapa w innym aucie,jakąś wiedzę posiadam lecz temat vw jest dla mnie nowy.
Do moderatora
Ja nie znalazłem,ani przeszukując forum,ani przez "szukajkę",jeśli jest gdzieś opisany temat dotyczący konkretnie takiego swapa proszę o usunięcie mojego posta i podpowiedź odpowiednim linkiem.
swap 2.4D AJA na 1.9TDI AHU
-
Gradi
- Nowy T4
- 7
- Model:
- Auto: VW t 4
- Kontakt:
-
Jackall
- Stały bywalec
- 9
- Model:
- Auto: T4 long i Caravelle
- podziekowal za post: 5 razy
- otrzymal podziekowanie: 29 razy
- Kontakt:
Re: swap 2.4D AJA na 1.9TDI AHU
Jeśli silnik z b5, to więcej roboty, ale da się. Poza tym silnik ten ne różni się praktycznie niczym od 1z, afn. Osprzęt i sterowanie inne. Dwa tematy…login to view the rest of this post
This topic has 1 more reply
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się