Witam,od kilku dni mam problem z wentylatorem chłodnicy,włącza się pomimo tego że temperatura płynu nie przekracza 90st.C,a jak by tego było mało to po zgaszeniu silnika wentylator czasami nie chce się wyłączyć wogóle,czasami pomaga włączenie zapłonu,jeżeli to nie działa wtedy odpinam kostkę od czujnika.
Gdzie szukać problemu,wymienić czujnik temperatury czy może sam sterownik świruje,a może jedno i drugie? ;(
Wentylator nie zawsze się wyłącza.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Last active: -
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
Re: Wentylator nie zawsze się wyłącza.
Skoro odpięcie kostki od czujnika załatwia sprawę to chyba wszystko jest jasne. To czujnik steruje uruchamianiem i wyłączaniem wentylatorów.
-
wedkarz
- Forumowicz T4
- 12
- Last active: -
- Tematy: 8
- Model:
- Auto: 2001
- podziekowal za post: 7 razy
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Re: Wentylator nie zawsze się wyłącza.
Dzięki Kenobi
zamawiam dzisiaj czujnik,myślę że na wtorek już będzie to od razu zrobię podmianę i dam znać czy ból ustąpił..
zamawiam dzisiaj czujnik,myślę że na wtorek już będzie to od razu zrobię podmianę i dam znać czy ból ustąpił..