Problem z Płynem Chłodzącym!!!
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
b3tomek
- Początkujący T4
- 16
- Last active: -
- Tematy: 10
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
Problem z Płynem Chłodzącym!!!
podczas jazdy autostrada przy 120 km/h nagle zaczela migac kontolka od wody, wiec zjechalem i ku mojemu zdziwieniu zobaczylem ze w zbiorniczku jest troche na dnie tylko !
wiec dolalem na stan max i znowu w droge, po 30 kilometrach znowu patrze kontorolka znowu zaczela lypać !
Zatrzymalem sie maska do gory, patrze a tam znowu ledwo co widac plyn w zbiorniczku, odrazu glowa pod auto a tam widac na peszlach od przewodow elektrycznych ze jest lekko mokre ale nie widac jakiegos powaznego wycieku. Lekko tylko kapnął plyn ale to moze ze zbiorniczka, czuc natomiast specyficzny zapach cieplego plynu.
Co moglo sie stac ? czy pod czas jazdy jest większe cisnienie i gdzies wywala ten plyn ? patrzylem miarke oleju, olej jest ok nie poszedl płyn do oleju ? ale moglo wydmuchać uszczelke w drugą stronę ???
wiec dolalem na stan max i znowu w droge, po 30 kilometrach znowu patrze kontorolka znowu zaczela lypać !
Zatrzymalem sie maska do gory, patrze a tam znowu ledwo co widac plyn w zbiorniczku, odrazu glowa pod auto a tam widac na peszlach od przewodow elektrycznych ze jest lekko mokre ale nie widac jakiegos powaznego wycieku. Lekko tylko kapnął plyn ale to moze ze zbiorniczka, czuc natomiast specyficzny zapach cieplego plynu.
Co moglo sie stac ? czy pod czas jazdy jest większe cisnienie i gdzies wywala ten plyn ? patrzylem miarke oleju, olej jest ok nie poszedl płyn do oleju ? ale moglo wydmuchać uszczelke w drugą stronę ???
Ostatnio zmieniony 12 mar 2011, 21:35 przez grzesiex, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: literówka i ort
Powód: literówka i ort
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Re: Problem z Płynem Chłodzący!!!
Ja miałem podobne objawy jak pompa wody wołała o wymianę, tzn auto długo stało i wywalało przez uszczelkę przy szybszej jeździe
Temperatura nie rośnie?? Silnik obejrzany na kanale?
Temperatura nie rośnie?? Silnik obejrzany na kanale?
-
b3tomek
- Początkujący T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
1500 kilometrow od wymiany rozrzadu, ale z teog co sie orientuje to w zestawie nie bylo pompy wody.
Czy wymienia sie ja oddzielnie ?
Temperatuera nie rosnie, silnika nie ogladalem na kanale bo jestem za granica bede musial szukac tutaj, ewentualnie transport do polski.
jak pompa wody sie zuzyje to wywala wode przez uszeczelke pod glowica ?
Czy wymienia sie ja oddzielnie ?
Temperatuera nie rosnie, silnika nie ogladalem na kanale bo jestem za granica bede musial szukac tutaj, ewentualnie transport do polski.
jak pompa wody sie zuzyje to wywala wode przez uszeczelke pod glowica ?
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Pompa wody w 1.9td nie jest na rozrządzie, ale żeby ją wymienić należałoby zdjąć pasek rozrządu.
Uszczelka, tzn uszczelka przy pompie taka papierowa. Nie ta od głowicy.
Teoretycznie powinno się zmienić co rozrząd, niektórzy zmieniają co 2 wymianę pompę wody a reszta dopiero jak da o sobie znać ;)
Oczywiście są to tylko moje domysły. Równie dobrze nieszczelność może być w zupełnie innym miejscu
Uszczelka, tzn uszczelka przy pompie taka papierowa. Nie ta od głowicy.
Teoretycznie powinno się zmienić co rozrząd, niektórzy zmieniają co 2 wymianę pompę wody a reszta dopiero jak da o sobie znać ;)
Oczywiście są to tylko moje domysły. Równie dobrze nieszczelność może być w zupełnie innym miejscu
-
b3tomek
- Początkujący T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
nie wiem czy to istotne ale wydaje mie sie ze cos huczy przy zapalonym silniku z lewej strony jak sie stoi przed maska, moze byc ze cos z ta pompa wody byc nie tak? jutro zostawie auto u mechanika zobaczymy co on powie.
-
b3tomek
- Początkujący T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
widac wyciek przy bloku silnika tam gidze jest termostat, wystarczylo ruszyc palcem to plyn wyciekał intensywnie.
Mechanik stwierdzil ze sie termostat nie otwiera, zamówil nowy, tylko nie wiem czy to to poniewaz auto lapalo mi temperature normalnie?
Mechanik stwierdzil ze sie termostat nie otwiera, zamówil nowy, tylko nie wiem czy to to poniewaz auto lapalo mi temperature normalnie?