Problem z odpalaniem

Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
PakitoDT
Początkujący T4

15
Model:
Auto: Caravella
Kontakt:

Problem z odpalaniem

Post autor: PakitoDT »

Witam!
Mam taki problem że moj vw t4 1.9 TD 1994r nie chce odpalac na mrozie mianowicie długo trzeba kręcic i jak złapie to przerywa i trzeba mu dac gazu bo inaczej zgasnie.Dodam że były wymieniane świece żarowe, zaworek przy filtrze, mechanik zmniejszał cisnienie na wtryskach, wymieniany akumlator i była niby regenerowana pompa(w lecie). Gdy pewnien raz(było to w lecie) zmieniając pasek rozrządy przestawiłem pompe o jeden ząbek(nie pamiętam czy do przodu czy do tyłu) VOLKSWAGEN odpalał od strzału ale gdy dodałem naraz gazu to kopcił na czarno(diesle chyba tak mają). I pewnego razu oddałem t4 do mechanika i wydaje mi że chyba przestawił tą pompę tak jak wczesniej było i samochód gorzej odpalał, a teraz na mrozie to makabra.
Prosze o pomoc. ;(
GrzesTM
Forumowicz T4

15
Model:
Auto: transporter
Kontakt:

Re: Problem z odpalaniem

Post autor: GrzesTM »

moze paliwo nie takie jak trzeba? ja profilaktycznie jak jest caly dzien -15 to palnik pod miske na 20 min, odpala od strzala jak latem. ale z paliwem…login to view the rest of this post

This topic has 10 more replies

You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.

Zarejestruj się Zaloguj się

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tematy bez wersji silnika”