GDZIE UMIEŚCIĆ SUBA W T4??
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
lutek83
- Początkujący T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 5
- Model:
- Auto: T4
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
GDZIE UMIEŚCIĆ SUBA W T4??
Witam wszystkich!!
Czy ma ktoś może pomysł pomysł gdzie i jak zamontować w t4 (dostawczaku) 25cm subwooferek i całkiem nie mały wzmacniacz? w skrzynke pod siedzeniem to go nawet na leżąco nie zmieszczę;p
Montował ktoś głośnik w ściance grodziowej?
Czy ma ktoś może pomysł pomysł gdzie i jak zamontować w t4 (dostawczaku) 25cm subwooferek i całkiem nie mały wzmacniacz? w skrzynke pod siedzeniem to go nawet na leżąco nie zmieszczę;p
Montował ktoś głośnik w ściance grodziowej?
-
wilu8
- Samodzielny mechanik
- 16
- Tematy: 32
- Model:
- podziekowal za post: 12 razy
- otrzymal podziekowanie: 36 razy
- Kontakt:
Re: GDZIE UMIEŚCIĆ SUBA W T4??
Ja tube wieszam na pace pod sufitem przypinam ją pasami transportowymi , ew możesz próbować zrobic zabudowe pod fotelem kierowcy lub kanapą
-
lutek83
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
pod siedzeniem kierowcy raczej nie da rady bo ten głośnik wymaga co najmniej 50-cio litrowej skrzyni.a jak jest z basem przy tubie umieszczonej na pace? nie gubi się albo nie dudni za bardzo?pozdrawiam!
-
KrzySieK
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 21
- Model:
- Auto: Transporter Looong
- podziekowal za post: 7 razy
- otrzymal podziekowanie: 18 razy
- Kontakt:
A powiedzcie mi czy są takie małe skrzynki co wchodzą pod siedzenie kierowcy??
Bo u mnie głośniki w podszybiu + tył troche kiepsko grają, troszeczkę basu by się przydało <38>
Jeżeli nawet kupiłbym sam głośnik basowy i sam zrobił jakąś skrzynke dla niego to czy muszę mieć wzmacniacz??
Radio mam ori VW BETA V <01>
Bo u mnie głośniki w podszybiu + tył troche kiepsko grają, troszeczkę basu by się przydało <38>
Jeżeli nawet kupiłbym sam głośnik basowy i sam zrobił jakąś skrzynke dla niego to czy muszę mieć wzmacniacz??
Radio mam ori VW BETA V <01>
-
darek123
- Aktywny T4
- 16
- Model:
- Auto: t5 Multivan
- podziekowal za post: 2 razy
- otrzymal podziekowanie: 4 razy
- Kontakt:
Hej ja sobie zrobiłem półke z tyłu i tam zamontowałem basik <31> jutro zrobie fotke
-
ento
- Aktywny T4
- 15
- Tematy: 24
- Model:
- Auto: biznes
- podziekowal za post: 1 raz
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
sa rozne szkoły ale prawie kazda mowi ze w połce z tylu nie ma sensu nic montowac , chyba ze robisz polke od podstaw i pod kazdy głosnik robisz "pudło" ,pozdro
-
KrzySieK
- Znawca T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
U mnie wchodzi w gre tylko i wyłącznie pod siedzeniem kierowcy :) Bo jak dał jeden głośnik basowy w lewe drzwi to raczej nie będzie szału heh <38>
-
lutek83
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
kolego KrzySieK jeśli chcesz jakis głośniczek o większej mocy żeby można to było nazwać basowym to koniecznie wzmacniacz.
A ja chyba zagadam do jakiejś firmy car audio i podpytam jak oni widzą skrzynkę na pace(wygłuszonej) za ścianką grodziową .bo osobiście nie widzę innego rozwiązania dla tak dużego głośnika...
A ja chyba zagadam do jakiejś firmy car audio i podpytam jak oni widzą skrzynkę na pace(wygłuszonej) za ścianką grodziową .bo osobiście nie widzę innego rozwiązania dla tak dużego głośnika...
-
ento
- Aktywny T4
- 15
- Tematy: 24
- Model:
- Auto: biznes
- podziekowal za post: 1 raz
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
tu masz jakies pierdzioszki pod fotel, aktywne wiec z wbudowanym wzmacniaczem :KrzySieK pisze:U mnie wchodzi w gre tylko i wyłącznie pod siedzeniem kierowcy :) Bo jak dał jeden głośnik basowy w lewe drzwi to raczej nie będzie szału heh <38>
http://allegro.pl/subwoofer-aktywny-pod ... 75649.html
http://allegro.pl/skrzynia-basowa-pod-s ... 89340.html
-
KrzySieK
- Znawca T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
O własnie <33> o takie coś mi chodzi <38> Pytanie jak to gra?? <01> Więcej trzasku niż bassu czy w miare? :)
miał ktoś do czynienia z takim czymś?? :)
miał ktoś do czynienia z takim czymś?? :)
-
yrroo28
- Stały bywalec
- 16
- Tematy: 10
- Model:
- Auto: 2xLooong, doka
- podziekowal za post: 5 razy
- Kontakt:
Ten pierwszy to nie wiem, a drugi podobno bez szału. Kumpel tym handluje i odradzał jak chciałem kupić.
-
KrzySieK
- Znawca T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
yrroo28, mi trzeba taki co gra lekko basikiem, nie chce takiej skrzyni która będzie roznosić auto. W moim dykciarzu problem polega na tym,że nie ma gdzie wsadzić większych i lepszych głośników.
Gra bez szału czyli 0 efektu czy nie ma tego głębokiego basu?
-
yrroo28
- Stały bywalec
- 16
- Tematy: 10
- Model:
- Auto: 2xLooong, doka
- podziekowal za post: 5 razy
- Kontakt:
KrzySieK pisze:yrroo28, mi trzeba taki co gra lekko basikiem, nie chce takiej skrzyni która będzie roznosić auto. W moim dykciarzu problem polega na tym,że nie ma gdzie wsadzić większych i lepszych głośników.
Głębokiego basu z takiej małej zabudowy to na pewno nie wyciągniesz. Ja chciałem to kupić ponad rok temu do VECTRY C.. Oryginalne głośniki grały elegancko tylko właśnie basu było mało. Osobiście tego nie słyszałem ale kumpel odradził i zrobił mi inną zabudowę.
-
panbodzio
- Nowy T4
- 10
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: brak
- Kontakt:
czy ktos z uzytkownikow ma zamontowany sub pod siedzeniem kierowcy lub pasazerow?
zaczalem sobie wymiarowac miejsce pod siedzeniami i mozna spokojnie tam umiescic skrzynke o pojemnosci 10-12l netto
mysle o znanym i lubianym glosniku Intertechnik MDS-08 dla ktorego zaleca sie zamknieta bude o pojemnosci 15l
czy 12l nie bedzie za malo i czy jezeli miedzy glosnikiem a fotelem bedzie zaledwie 2-3cm to ma to prawo zagrac?
http://www.almar.koszalin.pl/car/audio/ ... l8-616.jpg
zaczalem sobie wymiarowac miejsce pod siedzeniami i mozna spokojnie tam umiescic skrzynke o pojemnosci 10-12l netto
mysle o znanym i lubianym glosniku Intertechnik MDS-08 dla ktorego zaleca sie zamknieta bude o pojemnosci 15l
czy 12l nie bedzie za malo i czy jezeli miedzy glosnikiem a fotelem bedzie zaledwie 2-3cm to ma to prawo zagrac?
http://www.almar.koszalin.pl/car/audio/ ... l8-616.jpg
-
szczepek76
- Aktywny T4
- 16
- Model:
- Auto: T4 2000r
- podziekowal za post: 12 razy
- otrzymal podziekowanie: 11 razy
- Kontakt:
Ja mam z tylu skrzyneczke
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
panbodzio
- Nowy T4
- 10
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: brak
- Kontakt:
no i zrobil sie maly subwoofer pod siedzeniem pasazera + wzmacniacz pod siedzeniem kierowcy :D
FOTO 1
FOTO 2
FOTO 3
FOTO 1
FOTO 2
FOTO 3
-
Piotr_CT
- Początkujący T4
- 9
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: Szukam T4
- otrzymal podziekowanie: 4 razy
- Kontakt:
Cześć,
Montował ktoś basy pod kanapą ?
Póki co słuchałem 3 autka z instalacjami CA i ... czuję niedosyt, choć wiem że trudno jest nagłośnić T4.
Myślę o 2 rozwiązaniach:
1. Póki co snuję rozwiązanie 5szt 25cm w tylnej części auta np, pod kanapą lub stelażem "łóżka". (chciałem dać 2x30, ale znajomi mieli i strsznie się ciągnie basior w metalowej puszce, dlatego wolę energiczne a mniejsze).
2. Zrobić z przodu podłokietnik w formie zamkniętej + 2x25cm o bardzo dużym wychyle by uzyskać solidną sprężarkę.
Raczej unikam poddupnika .... pojeździłem kilka dni z aktywnym subem pod fotelem i moje hemoroidy nie lubią drgań.
A tak serio przy dużym ciśnieniu za duże drgania na dupsku niż faktycznie odczuwalna muzyka.
Coś jak słuchać muzyki w fotelu wibracyjnym na kiepskich słuchawkach.
Oczywiście to moje subtelne odczucie - a nie używałem 4000W PMPO czyli wzmacniaczy pompek, a raczej solidne mosfety na DC/DC 80Vpp.
Słucham muzyki normalnie, ale zapas musi być.
Montował ktoś basy pod kanapą ?
Póki co słuchałem 3 autka z instalacjami CA i ... czuję niedosyt, choć wiem że trudno jest nagłośnić T4.
Myślę o 2 rozwiązaniach:
1. Póki co snuję rozwiązanie 5szt 25cm w tylnej części auta np, pod kanapą lub stelażem "łóżka". (chciałem dać 2x30, ale znajomi mieli i strsznie się ciągnie basior w metalowej puszce, dlatego wolę energiczne a mniejsze).
2. Zrobić z przodu podłokietnik w formie zamkniętej + 2x25cm o bardzo dużym wychyle by uzyskać solidną sprężarkę.
Raczej unikam poddupnika .... pojeździłem kilka dni z aktywnym subem pod fotelem i moje hemoroidy nie lubią drgań.
A tak serio przy dużym ciśnieniu za duże drgania na dupsku niż faktycznie odczuwalna muzyka.
Coś jak słuchać muzyki w fotelu wibracyjnym na kiepskich słuchawkach.
Oczywiście to moje subtelne odczucie - a nie używałem 4000W PMPO czyli wzmacniaczy pompek, a raczej solidne mosfety na DC/DC 80Vpp.
Słucham muzyki normalnie, ale zapas musi być.