Na początku postu witam wszystkich serdecznie. Bywam gościem na tym forum odkąd stałem się posiadaczem mojego bolida. Odkryłem w sobie żyłkę do mechaniki i od tamtej pory dłubie w busie w każdej wolnej chwili - nie dla tego że sie psuje <30> ...raczej z czystej przyjemności.
Przechodząc do konkretów.
Ponieważ przybyło mi troche elektryki oraz drugie aku pod fotelem, uznałem(rychło w czas) ze alternator 70A to deczko mało i chyba czas na moda. Czy ktoś z szanownych forumowiczów dodawał alternator 120 A do 1,9 td? Da sie zrobić swapa z innego auta? Problemy są dwa:
1.rozwiązanie wzbudzania alternatora w tdi gdzie były montowane altki 120 A rózni sie od tego z td
2. system mocowania i naciągu paska (uchwyt w kształcie banana)
Da sie jakoś rozwiązać te kwestie? Można przełożyć bebechy za 120-tki do obudowy 70 tki?
Bede wdzięczny za każdy pomysł.
1.9TD zamiana alternatora
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
b8tz
- Znawca T4
- 15
- Model:
- Auto: Transporter Kombi
- podziekowal za post: 5 razy
- otrzymal podziekowanie: 30 razy
- Kontakt:
Re: 1.9TD zamiana alternatora
Valeo czy Bosch? Na pasek wielorowkowy czy klinowy? W jaki sposób masz rozwiązane napinanie paska?
This topic has 3 more replies
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się