Licznik z passata b4 do t4
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
dw00gi
- Nowy T4
- 10
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: t4
- Kontakt:
Licznik z passata b4 do t4
Witam forumowiczów .Mam t4 2.4d z 95r z obrotomierzem a chcę założyć licznik z passata b4. Wszystko pasuje i działa oprócz obrotomierza. W passacie sczytuje z czujnika poł. wału a w t4 z altka. Jak przerobić licznik z passata żeby działał obrotomierz?
-
szczepek76
- Aktywny T4
- 16
- Tematy: 5
- Model:
- Auto: T4 2000r
- podziekowal za post: 12 razy
- otrzymal podziekowanie: 11 razy
- Kontakt:
Re: Licznik z passata b4 do t4
Kup z passata TD
Ten co masz to pewnie obroty na 3,5-4.tys wskakuja to masz z TDI i czyta z kompa obroty
Ten co masz to pewnie obroty na 3,5-4.tys wskakuja to masz z TDI i czyta z kompa obroty
-
radex
- Forumowicz T4
- 10
- Tematy: 13
- Model:
- Auto: aab
- otrzymal podziekowanie: 3 razy
- Kontakt:
Przyłączam się do pytania u mnie w t4 nie mam obrotomierza a chciałbym do mieć. Silnik 1z w obecnej chwili licznik z t4 jak założę od passata z obrotomierzem ale bez linki a na czujnik wszystko będzie dobrze grało? W obecnej chwili licznik wg grs zaniża o 10 km.
-
julop2004
- Początkujący T4
- 13
- Tematy: 0
- Model:
- Kontakt:
-
mikoli
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 9 razy
- otrzymal podziekowanie: 102 razy
- Kontakt:
Jesteś pewien, nie będzie różnic w prędkości i odległości (mechaniczne liczniki mają różne przełożenia), co do elektroników to nie wiem.julop2004 pisze:Będzie tylko na skrzyni impulsator trzeb założyć od tdi
-
julop2004
- Początkujący T4
- 13
- Tematy: 0
- Model:
- Kontakt:
Ja u siebie zalizylem od passata na Linke i jest ok ale jak robilem próbę z elektroniki em to było to samo
-
hoopsii
- Samodzielny mechanik
- 12
- Tematy: 11
- Model:
- Auto: Allstar Westa SYNCRO
- podziekowal za post: 23 razy
- otrzymal podziekowanie: 70 razy
- Kontakt:
Zakładając licznik od passata prawie zawsze sa przekłamania. robiłem to dwa razy i zawsze przekłamywał obrotomierz. Pewnie z uwagi na to że passat zawsze jest 4cylindrowy a 2.4D, i 2.5TDI 5-cio.
O ile liczniki czerwono niebieskie można przekodować z paska lub bory z 4 na 5 cylindrów to z zielonymi bez edycji eepromu nie da rady. Prędkość u mnie przekłamywała o ok 20 km/h w obydwu przypadkach. Mam u siebie szybką skrzynie ale coś mi sie zdaje , że na skrzyni od 2.4 będzie mniejsze przekłamanie.
O ile liczniki czerwono niebieskie można przekodować z paska lub bory z 4 na 5 cylindrów to z zielonymi bez edycji eepromu nie da rady. Prędkość u mnie przekłamywała o ok 20 km/h w obydwu przypadkach. Mam u siebie szybką skrzynie ale coś mi sie zdaje , że na skrzyni od 2.4 będzie mniejsze przekłamanie.