Brak paliwa na wtryskach 2,4D
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Phil
- Początkujący T4
- 12
- Last active: -
- Tematy: 4
- Model:
- Auto: Caravelle '95
- podziekowal za post: 22 razy
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
Brak paliwa na wtryskach 2,4D
Witam.
2,4D po wymianie pierścieni i zaworów. Chodził pięknie na wolnych obrotach, nagle coś wewnątrz auta pstryknęło i zgasł.
Rozrusznik kręci, paliwo na wtryski nie dochodzi. Paliwko było na pewno, ale na wszelki wypadek dolane 10 litrów.
Podobno jest jakiś zawór odcinający na pompie. Czy to jest to co na zdjęciu?
http://obrazki.elektroda.net/41_1164718793.jpg
Po zapłonie ma tam dochodzić prąd?
Będę wdzięczny za pomoc i pozdrawiam.
2,4D po wymianie pierścieni i zaworów. Chodził pięknie na wolnych obrotach, nagle coś wewnątrz auta pstryknęło i zgasł.
Rozrusznik kręci, paliwo na wtryski nie dochodzi. Paliwko było na pewno, ale na wszelki wypadek dolane 10 litrów.
Podobno jest jakiś zawór odcinający na pompie. Czy to jest to co na zdjęciu?
http://obrazki.elektroda.net/41_1164718793.jpg
Po zapłonie ma tam dochodzić prąd?
Będę wdzięczny za pomoc i pozdrawiam.
-
radex
- Forumowicz T4
- 10
- Tematy: 13
- Model:
- Auto: aab
- otrzymal podziekowanie: 3 razy
- Kontakt:
Re: Brak paliwa na wtryskach 2,4D
Tak to jest elektrozawór po przekręceniu kluczyka musi pstryknąć. Daj bezpośrednio 12v na niego i sprawdź czy odpali.
-
grzesiex
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: T4
- Opis: Krzywy ryj
- otrzymal podziekowanie: 83 razy
- Kontakt:
Tu popatrz: http://t4-wiki.de/wiki/Ventil_N109_%28K ... haltung%29Phil pisze:Podobno jest jakiś zawór odcinający na pompie.
-
Phil
- Początkujący T4
- 12
- Tematy: 4
- Model:
- Auto: Caravelle '95
- podziekowal za post: 22 razy
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
Dzięki za pomoc.
Bezpiecznik wydawał się być cały, ale był spalony.
Bezpiecznik wydawał się być cały, ale był spalony.
-
arsene
- Nowy T4
- 10
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: t4 multivan
- podziekowal za post: 2 razy
- Kontakt:
Witam
Dziś miałem następujący problem. Podczas jazdy silnik od czasu do czasu mi szarpał, jakby mu "zapłony wypadały", nie cały czas tylko co kilkadziesiąt km. Po przejechaniu 250 km rozkraczyłem się na środku ronda. Z ronda zjechałem na rozruszniku a dalej do znajomego mechanika zostałem zholowany. Jak czekałem na mechanika szukałem tu na forum tematu problemu paliwa (tak wydedukowałem, ze to problem paliwa) i trafiłem na ten temat. Sprawdziłem bezpiecznik, był ok. Poruszałem końcówkę konektorową na tym zaworze i silnik odpalił.
Doszedłem do wniosku, że prawdopodobnie zaśniedziały styki. Ze względu na utrudniony dostęp a ja bez narzędzi nawet aby chłodnicę odkręcić pojechałem dalej. Dalsza jazda to był koszmar z korkami pod W-wą i przerywaniem silnika a nawet 3 krotnym zgaśnięciem na ostatnich 100 km. Każdorazowo jak zgasł, poruszenie konektora sprawiało, że mogłem odpalić silnik.
Jutro się dobiorę do tego zaworu, odczyszczę styk i jak się da przejrzę ten zawór. Mam nadzieję, że to było tylko to.
Filtr paliwa wymieniałem wczesniej, jeszcze mi chodzi po głowie zajrzeć do smoka do zbiornika ale za bardzo nie mogę zlokalizować dostępu do niego.
Edit:
A przy okazji czy to jest ten elektrozawór: http://allegro.pl/elektrozawor-pompy-wt ... ml#thumb/1
Dziś miałem następujący problem. Podczas jazdy silnik od czasu do czasu mi szarpał, jakby mu "zapłony wypadały", nie cały czas tylko co kilkadziesiąt km. Po przejechaniu 250 km rozkraczyłem się na środku ronda. Z ronda zjechałem na rozruszniku a dalej do znajomego mechanika zostałem zholowany. Jak czekałem na mechanika szukałem tu na forum tematu problemu paliwa (tak wydedukowałem, ze to problem paliwa) i trafiłem na ten temat. Sprawdziłem bezpiecznik, był ok. Poruszałem końcówkę konektorową na tym zaworze i silnik odpalił.
Doszedłem do wniosku, że prawdopodobnie zaśniedziały styki. Ze względu na utrudniony dostęp a ja bez narzędzi nawet aby chłodnicę odkręcić pojechałem dalej. Dalsza jazda to był koszmar z korkami pod W-wą i przerywaniem silnika a nawet 3 krotnym zgaśnięciem na ostatnich 100 km. Każdorazowo jak zgasł, poruszenie konektora sprawiało, że mogłem odpalić silnik.
Jutro się dobiorę do tego zaworu, odczyszczę styk i jak się da przejrzę ten zawór. Mam nadzieję, że to było tylko to.
Filtr paliwa wymieniałem wczesniej, jeszcze mi chodzi po głowie zajrzeć do smoka do zbiornika ale za bardzo nie mogę zlokalizować dostępu do niego.
Edit:
A przy okazji czy to jest ten elektrozawór: http://allegro.pl/elektrozawor-pompy-wt ... ml#thumb/1
-
Victus
- Znawca T4
- 11
- Model:
- Auto: T4 Multivan
- podziekowal za post: 12 razy
- otrzymal podziekowanie: 33 razy
- Kontakt:
Przeczyść styki i popsikaj preparatem do styków małej mocy, końcówkę możesz tez lekko ścisnąć kombinerkami,
-
arsene
- Nowy T4
- 10
- Model:
- Auto: t4 multivan
- podziekowal za post: 2 razy
- Kontakt:
Już to zrobiłem, następnego dnia, bo chory jestem jak jakiś mój pojazd nie jest gotowy do jazdy.
Kupiłem też ten elektrozawór i wrzuciłem do "zipów".
Ogólnie sporo problemów z zaśniedziałymi stykami, np. światła mijania raz świeciły raz nie, rozebrałem przełącznik i też go wyczyściłem.
Kupiłem też ten elektrozawór i wrzuciłem do "zipów".
Ogólnie sporo problemów z zaśniedziałymi stykami, np. światła mijania raz świeciły raz nie, rozebrałem przełącznik i też go wyczyściłem.
-
Komos
- Forumowicz T4
- 10
- Model:
- Auto: T4
- Kontakt:
"Przedzwoń" przewód zasilania elektrozaworu, może jest gdzieś zaśniedziały i traci kontakt, albo zrób crossa, wymień na nowy.