witam
panowie mam pewien problem z zegarami, mianowicie nie swieci mi sie wogole kontrolka ladowania, nawet przy zalaczeniu samego zaplonu jej brak. cala sytuacje poprzedzila pewna sytuacja: jadac a dokladniej stojac na czerwonym swietle nagle zapalila mi sie czerwona kontrolka ladowania, nastepnie zgasly mi cale zegary (ciemnosc), i po niecalej minucie zapalily sie z powrotem wraz z żarzącą sie kontrolka . po zgaszeniu i powtornym zapaleniu brak calkowicie kontrolki.nie wiem czy to wazne ale przed tymi cyrkami podpinalem t4 pod komputer. bledy z vaga sa nastepujace
18062 Tablica przyrządów - zapamiętane błędy
brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY
17570 Czujnik temperatury paliwa - zwarcie do masy
brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY
16485 Przepływomierz - zakres/możliwości
brak osprzętu / nie związany ze sprzętem
zniknela kontrolka (akumulatora) ładowania
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Last active: -
- Tematy: 65
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Re: zniknela kontrolka (akumulatora) ładowania
Zmierz ładowanie na odpalonym i obejrzyj wszystkie kable przy alternatorze i sprawdź miernikiem na ciągłość przewodu