Blokuje się wspomaganie

Wahacze, amortyzatory, sprężyny, hamulce, maglownice.
Jak nie tracić kontaktu z drogą.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do godziny czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
ODPOWIEDZ
robi003
Początkujący T4

15
Model:
Auto: caravelle
Kontakt:

Blokuje się wspomaganie

Post autor: robi003 »

Witam wszystkich.Kilka tygodni temu pojawił się w mojej t 4 problem z układem wspomagania.Dojeżdzajac do skrzyzowania nie moglem skrecic ani w prawo ,ani w lewo ,przestało działać wspomaganie z takim dziwnym objawem ,że nie mogłem okręcic kierownicą .Po zatrzymaniu i ruszeniu objaw zniknął .Problem pojawił się jeszcze kilka razy ,więc oddałem auto do warsztatu ,który naprawia wspomagania .Stwierdzili uszkodzenie jakiegoś zaworu rozdzielającego ciśnienie w maglownicy ,zrobili regenerację ,odebrałem auto i wszystko było ok do dzisiaj.Problem powrócił ,znów nie mogłem skręcić na skrzyżowaniu.Dodam że wspomaganie przestaje działać inaczej niż w momencie gdy silnik jest wyłączony , bo na zgaszonym ciężko ,ale mozna kręcić kierownicą .A tu w momencie gdy się zablokuje nie ma mowy o skręceniu kół.Może ktoś miał coś podobnego i to nie wina maglownicy tylko coś innego. Proszę o podpowiedzi ,bo w poniedziałek chcę jechać na warsztat z reklamacją i nie chciałbym zeby gościu mi jakiś kit wciskał ,typu ''no niestety nie udało się ,wymienimy wszystko na nowe i będzie git''.Pomóżcie koledzy...
mikoli
Znawca T4

15
Model:
Auto: T4
podziekowal za post: 9 razy
otrzymal podziekowanie: 101 razy
Kontakt:

Re: Blokuje się wspomaganie

Post autor: mikoli »

To wina maglownicy, a dokładniej tych zaworków w niej.
Płyn nowy został zalany :?: jeżeli tak to niech poprawiają.

This topic has 3 more replies

You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.

Zarejestruj się Zaloguj się

ODPOWIEDZ

Wróć do „Koła, układ kierowniczy, hamulce i zawieszenie.”