Odcina turbo
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Sałata
- Początkujący T4
- 11
- Last active: -
- Tematy: 4
- Model:
- Auto: transporter
- Kontakt:
Odcina turbo
Witam wszystkich.
Mam problem z odcinającą się turbiną,tzn przy przyspieszaniu nagle odcina się turbina tak jakby paliwa zbrakło,po puszczeniu i dodaniu gazu jest ok,i tak co chwile.Dodam że turbina jest sprawna po regeneracji pacjent to 1,9 td 93r. Gruszka [nie wiem jak to się fachowo nazywa]była regulowana przez fachowców od turbo przez trzy tygodnie było ok.Prosze o porade co to może być? pozdrawiam Łukasz.
Mam problem z odcinającą się turbiną,tzn przy przyspieszaniu nagle odcina się turbina tak jakby paliwa zbrakło,po puszczeniu i dodaniu gazu jest ok,i tak co chwile.Dodam że turbina jest sprawna po regeneracji pacjent to 1,9 td 93r. Gruszka [nie wiem jak to się fachowo nazywa]była regulowana przez fachowców od turbo przez trzy tygodnie było ok.Prosze o porade co to może być? pozdrawiam Łukasz.
-
cybkryst
- Aktywny T4
- 14
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 1 raz
- otrzymal podziekowanie: 17 razy
- Kontakt:
Re: Odcina turbo
Wygląda na to że paliwa mu brakuje czyli, filtry albo ciągnie gdzieś powietrze w układ paliwowy abo pompa siada.
-
Sałata
- Początkujący T4
- 11
- Model:
- Kontakt:
witam pompa byla sprawdzana. Filtr paliwa wymienie dzisiaj napewno nie zaszkodzi.
Idodam że jak odcina to silnik nie gasnie.
Po nocy odpalił od strzała bez problemu.
edit
Witam ponownie. Wymieniłem filtr paliwa,w przewodzie paliwowym nie widze powietrza. Nie pomogło.
Zauważyłem syczenie pod pedałem hamulca,jak lekko wcisne przechodzi,puszcze i dalej syczy.
Obok busa stoi siekiera,strasznie mnie korci!!!
Idodam że jak odcina to silnik nie gasnie.
Po nocy odpalił od strzała bez problemu.
edit
Witam ponownie. Wymieniłem filtr paliwa,w przewodzie paliwowym nie widze powietrza. Nie pomogło.
Zauważyłem syczenie pod pedałem hamulca,jak lekko wcisne przechodzi,puszcze i dalej syczy.
Obok busa stoi siekiera,strasznie mnie korci!!!
-
Sałata
- Początkujący T4
- 11
- Model:
- Kontakt:
Witam problem rozwiązany <yes> dodam że pierduł. Kto trafi co było, temu wysyłam czteropak bronka.
-
Sałata
- Początkujący T4
- 11
- Model:
- Kontakt:
-
paluch
- Forumowicz T4
- 15
- Tematy: 21
- Model:
- Auto: T4 Caravelle 2000 r
- Kontakt:
U mnie objaw jest podobny ale najpierw pojawiało się przy 160 km/h, a teraz pojawia się już przy 140 km/h. Bardzo proszę powiedz co było przyczyną.
-
Sałata
- Początkujący T4
- 11
- Model:
- Kontakt:
Witam.
U mnie okazało sie że spadło zabezpieczenie z kostki dwupinowej,tej która jest przy pompie wtryskowej . Była luzna taki pierdól, a ja prawie pół silnika rozebrałem,łącznie z turbiną .A już myślałem że nic mnie nie zaskoczy w mojej rakiecie <szok> .Pozdrawiam Łuki.
PS Heńka będe musiał sam wypić,znów się uciućkam i będą sapy w domu,i to przez was. <56>
U mnie okazało sie że spadło zabezpieczenie z kostki dwupinowej,tej która jest przy pompie wtryskowej . Była luzna taki pierdól, a ja prawie pół silnika rozebrałem,łącznie z turbiną .A już myślałem że nic mnie nie zaskoczy w mojej rakiecie <szok> .Pozdrawiam Łuki.
PS Heńka będe musiał sam wypić,znów się uciućkam i będą sapy w domu,i to przez was. <56>
-
paluch
- Forumowicz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
jest to błąd kąta wtrysku,
przydałyby sie logi zarówno statyczne jak i dynamiczne kąta wtrysku
przydałyby sie logi zarówno statyczne jak i dynamiczne kąta wtrysku
-
paluch
- Forumowicz T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Byłem w serwisie. Powiedzieli, że pompa i wtryski. Zrobiłem. Zobaczymy czy pomoże.
Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka