Samoregulator szczęk hamulcowych
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do godziny czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Posty mozna poprawiać do godziny czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
-
Mieszko
- Forumowicz T4
- 14
- Last active: -
- Tematy: 10
- Model:
- Auto: Multisporter
- Opis: Strażacy płakali jak wyprzedawali.
- podziekowal za post: 24 razy
- Kontakt:
Samoregulator szczęk hamulcowych
Pisałem pod wątkiem : zablokowane koło
Nie znalazłem odpowiedzi na mój kłopot, więc pozwoliłem sobie założyć nowy temat.
Zablokowało mi tylne prawe koło, po ponad 2 tygodniowym postoju na ręcznym;
próbuje to rozebrać, żeby wyczyścić....
nie mogę ściągnąć bębna, bo nie wiem w którą stronę się odblokowuje samoregulator
koło tylne prawe, proszę o pomoc
Pozdrawiam wszystkich czytających,
Nie znalazłem odpowiedzi na mój kłopot, więc pozwoliłem sobie założyć nowy temat.
Zablokowało mi tylne prawe koło, po ponad 2 tygodniowym postoju na ręcznym;
próbuje to rozebrać, żeby wyczyścić....
nie mogę ściągnąć bębna, bo nie wiem w którą stronę się odblokowuje samoregulator
koło tylne prawe, proszę o pomoc
Pozdrawiam wszystkich czytających,
-
Mieszko
- Forumowicz T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
Re: Samoregulator szczęk hamulcowych
Dobra. Udało się zrzucić samoregulator i bęben po "puknięciu" młotkiem;
Szczęki i pozostałe części ukrte pod bębnem zostały wyczyszczone, ale chyba niewłaściwie założyłem samoregulator i hamulec ręczny po kilku hamowaniach jest do przyjęcia, ale po zaciągnięciu, jakby linka się urywa i nie działa; po kilku hamowaniach sprawa się powtarza;
proszę o jakieś foto jak wyglądają wszystkie części po zdjęciu bębna, zwłaszcza samoregulator, proszę o ppmoc, bo chciałbym zająć się jeszcze innymi rzeczami... :-)
Szczęki i pozostałe części ukrte pod bębnem zostały wyczyszczone, ale chyba niewłaściwie założyłem samoregulator i hamulec ręczny po kilku hamowaniach jest do przyjęcia, ale po zaciągnięciu, jakby linka się urywa i nie działa; po kilku hamowaniach sprawa się powtarza;
proszę o jakieś foto jak wyglądają wszystkie części po zdjęciu bębna, zwłaszcza samoregulator, proszę o ppmoc, bo chciałbym zająć się jeszcze innymi rzeczami... :-)
-
Mieszko
- Forumowicz T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
Dzięki, zatem zabieram się znowu za demontaż i montaż :-) I like It !
-
Mieszko
- Forumowicz T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
Panie i Panowie Witajcie.
Pozwolę sobie odświeżyć temat. Otóż po moich zeszłorocznych naprawach :-)
Mam kłopot z hamulcami nożny/ręczny. Wygląda to tak, że po zaciągnięciu ręcznego, kolejne hamowania nożnym dają poczucie miękkiego wpadania pedału. Potem jest ok, aż do kolejnego zaciągnięcia ręcznego. Podejrzewam, że winne są samoregulatory, ale nie wiem czy to kwestia nieprawidłowego montażu czy zużycia. Podpowiedzcie proszę gdzie szukać, ewentualnie co wymienić?
Pozdrawiam.
EDIT
Znalazłem wreszcie co było nie tak. Samoregulator w tylnej części przekęcony o 180 st. długim "zębem widelca" na zewnątrz zamiast do wewnątrz. W efekcie widelec się zsuwał.
Niestety nie zwróciłem na to uwagi podczas pierwszego demontażu i zamontowałem odwrotnie.
Temat do zamknięcia.
Pozwolę sobie odświeżyć temat. Otóż po moich zeszłorocznych naprawach :-)
Mam kłopot z hamulcami nożny/ręczny. Wygląda to tak, że po zaciągnięciu ręcznego, kolejne hamowania nożnym dają poczucie miękkiego wpadania pedału. Potem jest ok, aż do kolejnego zaciągnięcia ręcznego. Podejrzewam, że winne są samoregulatory, ale nie wiem czy to kwestia nieprawidłowego montażu czy zużycia. Podpowiedzcie proszę gdzie szukać, ewentualnie co wymienić?
Pozdrawiam.
EDIT
Znalazłem wreszcie co było nie tak. Samoregulator w tylnej części przekęcony o 180 st. długim "zębem widelca" na zewnątrz zamiast do wewnątrz. W efekcie widelec się zsuwał.
Niestety nie zwróciłem na to uwagi podczas pierwszego demontażu i zamontowałem odwrotnie.
Temat do zamknięcia.