Magic Speed Waeco - analogowy tempomat
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Mieszko
- Forumowicz T4
- 14
- Last active: -
- Tematy: 10
- Model:
- Auto: Multisporter
- Opis: Strażacy płakali jak wyprzedawali.
- podziekowal za post: 24 razy
- Kontakt:
Magic Speed Waeco - analogowy tempomat
Szukałem tematu i nie znalazłem, jeśli jest to sorry.
Pytanie czy ma ktoś takie urządzenie w swoim aucie?
U mnie jest i nie działa. Podejrzewam, że brak jakiegoś elementu przy silniku lub pompie. Czy mógłby ktoś podesłać jakiś schemat, bo nie wiem gdzie szukać braków.
Dzięki z góry. Pozdrawiam.
Pytanie czy ma ktoś takie urządzenie w swoim aucie?
U mnie jest i nie działa. Podejrzewam, że brak jakiegoś elementu przy silniku lub pompie. Czy mógłby ktoś podesłać jakiś schemat, bo nie wiem gdzie szukać braków.
Dzięki z góry. Pozdrawiam.
-
bigos1966
- profil zaufany

- Specjalista T4
- 15
- Tematy: 42
- Model:
- Auto: t4 caracelle
- podziekowal za post: 33 razy
- otrzymal podziekowanie: 201 razy
- Kontakt:
Re: Magic Speed Waeco - analogowy tempomat
Cześć . W moim jest też analog i obecnie nie działa . Wiadomości na temat tempomatu są w tym linku http://www.t4-wiki.de/wiki/Geschwindigk ... e_E-Gas%29 . Co do mojego to nie mam czasu się nim zająć . Chcę w tą sobotę ,ale czuję że znów zabraknie czasu.
EDIT:
W końcu zabrałem się za swój tempomat. Przedzwoniłem wszystkie przewody , w VR6 Jest to trochę trudne ze względu na ilość kabli za tablicą bezpieczników. Wszystkie przewody są sprawne. Masa kompa tempomatu jest. Napięcie zasilania nie wychodzi z komputera ASB. Pytanie cz można podłączyć bezpośrednio +12V pod przełącznik w kierownicy? Drugie to napięcie na zacisku TV11 pojawia się dopiero gdy naciśniemy pedał hamulca (obwód lamp stopu. Dodam że na pedale hamulca są dwa przełączniki. Jeden F od świateł hamowania drugi F47 od tempomatu). Problem polega na tym że zanim pojawi się napięcie na zacisku TV11 przełącznik F47 rozłączy obwód. Napiszcie czy tak to powinno wyglądać, czy u mnie jest jakiś błąd.
EDIT:
Czy nikt na tym forum niema wiadomości na temat tempomatu . Chociaż jakie napięcie powinno być na wyjściu z ASB do tempomatu .
EDIT:
W końcu zabrałem się za swój tempomat. Przedzwoniłem wszystkie przewody , w VR6 Jest to trochę trudne ze względu na ilość kabli za tablicą bezpieczników. Wszystkie przewody są sprawne. Masa kompa tempomatu jest. Napięcie zasilania nie wychodzi z komputera ASB. Pytanie cz można podłączyć bezpośrednio +12V pod przełącznik w kierownicy? Drugie to napięcie na zacisku TV11 pojawia się dopiero gdy naciśniemy pedał hamulca (obwód lamp stopu. Dodam że na pedale hamulca są dwa przełączniki. Jeden F od świateł hamowania drugi F47 od tempomatu). Problem polega na tym że zanim pojawi się napięcie na zacisku TV11 przełącznik F47 rozłączy obwód. Napiszcie czy tak to powinno wyglądać, czy u mnie jest jakiś błąd.
EDIT:
Czy nikt na tym forum niema wiadomości na temat tempomatu . Chociaż jakie napięcie powinno być na wyjściu z ASB do tempomatu .
Ostatnio zmieniony 16 mar 2014, 12:38 przez grzesiex, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: post pod postem
Powód: post pod postem
-
Mieszko
- Forumowicz T4
- 14
- Tematy: 10
- Model:
- Auto: Multisporter
- Opis: Strażacy płakali jak wyprzedawali.
- podziekowal za post: 24 razy
- Kontakt:
Mając na myśli analogowy tempomat chodziło mi dokładnie o to:
http://www.waeco.com/pl/produkty/4374_452.php
Nie widzę u mnie tej niebieskiej części, i co to jest czujnik ciśnienia? Siłownik?
Będę wdzięczny za podpowiedź, gdzie ta część powinna być zamontowana.
http://www.waeco.com/pl/produkty/4374_452.php
Nie widzę u mnie tej niebieskiej części, i co to jest czujnik ciśnienia? Siłownik?
Będę wdzięczny za podpowiedź, gdzie ta część powinna być zamontowana.
-
bigos1966
- profil zaufany

- Specjalista T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
To twój tempomat jest taki http://www.t4-wiki.de/wiki/Geschwindigk ... ge_(Waeco) . Na jego temat nic więcej nie mogę powiedzieć bo go nie znam. Jeżeli chodzi o mój to zakupiłem nowy sterownik . Mam tylko taką prośbę do tych co posiadają
tempomat oryginalny manual . Sprawdźcie tylko czy przy pedale hamulca pierwszy rozłącza wyłącznik od tempomatu a później załącza wyłącznik świateł stop . Z góry dzięki za pomoc.
tempomat oryginalny manual . Sprawdźcie tylko czy przy pedale hamulca pierwszy rozłącza wyłącznik od tempomatu a później załącza wyłącznik świateł stop . Z góry dzięki za pomoc.
-
bigos1966
- profil zaufany

- Specjalista T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Witam, w końcu doszedłem dlaczego tempomat nie działa. Wszystkie akcesoria do tempomatu (wyłączniki, pompa podciśnieniowa, sygnał gala) działały. Problem tkwił w sterowniku ( komputerze) jak kto woli. Na pierwszy rzut oka, wszystko w porządku (brak widocznych zimnych lutów). Pomocny był ten link http://www.audiworld.com/forums/a6-s6-c ... st23825079 . Prze lutowałem te kondensatory i wszystko gra. Jak by ktoś z kolegów miał problem z podciśnieniowym tempomatem to służę pomocą.