Właśnie dlatego ANDY63 nie ma obowiązku pisania osobnego postu z powitaniem, wystarczy zawrzeć słowo powitania w swym pierwszym poście, jak to robią inni użytkownicy t4-forum.pl
muniek76 pisze:witam wszystkich dzisiaj zabieram pierwszy raz głos i mam pytanie wymieniłem w moim t4 2.5tdi kompletne sprzęgło i po przejechaniu około dwóch tys km sprzęgło się zapowietrzyło. Po odpowietrzeniu znowu po paruset km znowu zapowietrzyło się,i tak jest cały czas .
Co to może być ?????
roman22222 pisze:witam Wszystkich.Perwszy raz zabieram głos więc proszę o wyrozumiałość.jestem posiadaczem t4 1.9td.opiszę wam swoją przygodę.podczas jazdy nagle obroty gwałtownie spadły i silnik zaczął tracić moc .kontrolka od smarowania zaczęła mrugać i wydobywał się pisk.zjechałem po 100m na parking.zauważyłem brak płynu chłodniczego.auto odpalało bez problemu tylko paliły się kontrolki(silnik pracował równo i czysto ,odpalałem 2 razy na parę sekund) po sprowadzeniu auta na holu do mechanika diagnoza-pompa wody termostat i pasek .ok na drugi dzień mechanik poinformował mnie że przestawił się też rozrząd i silnik nie łapie obrotów powyżej 2.5 tys.potem stwierdził że rozrząd ustawił dobrze a obrotów wciąż nie ma więc pompa wtryskowa. wstyd mi to mówić ale zapomniałem mu powiedzieć że założyłem odcięcie paliwa.powiedziałem mu to dostałem opieprz i przy mnie uruchomił silnik .jeden wielki metaliczny stukot ,falowanie obrotów i kopcenie.winił znów za to rozrząd.dzisiaj oznajmił że to popychacze(3zt szklanki)jestem budowlańcem nie mechanikiem ,nie znam się na tym ,proszę Was o pomoc bo odnoszę wrażenie że mnie oszukuje .pozdrawiam Roman K,
Notker pisze:Witam wszystkich po raz pierwszy:)
Ponieważ nosze się zamiarem kupna dużego vana a zależy mi na bezawaryjności w trasie, mam takie pytanie do użytkowników T4 z silnikami TDI, mianowicie:
Czy kontynuacja jazdy z uszkodzoną turbiną jest możliwa? Jeśli tak to ile czasu i jak bardzo zmniejsza się moc silnika i czy nie ma konieczności dolewania dużej ilości oleju do silnika?
dziękuję z góry za porady
pozdrawiam