Problem po wymianie przekladni.

Wahacze, amortyzatory, sprężyny, hamulce, maglownice.
Jak nie tracić kontaktu z drogą.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do godziny czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
ODPOWIEDZ
mazi80
Nowy T4

Answers: 0
12
Last active: -
Tematy: 3
Model:
Auto: t4
Kontakt:

Problem po wymianie przekladni.

Nieprzeczytany post autor: mazi80 »

Witam tydzien temu wymienilem przekladnie w mojej t4 na regenerowana.Powodem wymiany bylo to ze stara przekladnie wyrwallo mi ze srub mocujacych i jedna srube zerwalo a dwie tuleki metalowo gumowe zostaly wyrwane z przekladni i prawie mi ja obrucilo.Po wymianie przekladni wyszstko vylo jak najbardziej w porzadku przez tydzien dokladnie wczoraj tj piatek jak jechalem cos jakby strzelilo pod maska taki metaliczny dzwiek jakby jakas srube zerwalo albo cos juz myslalem ze powtorka z sytuacji ale sprawdzilem i wszystkie sruby sa na miejscu przekladnia jest stabilana nie chodzi natomiast padlo wspomaganie tak jak przez tydzien bylo wsppaniale wrecz paluszkiem mozna bylo krecic i nie bylo oporu tak teraz od wczraj ten opor sie pojawil i chodzi duzo gorzej.Dzisiaj jak go zapalilem to sa podczas krecenia takie jakby mrowki lecicutkie drgania na kierownicy.Pojechalem do mechanikka ktory wymienial mi ta przekladnie sprawdzail jeszcze raz mocowanie przekladni i powiedzial ze jest ok i dla niego to jest pompa wspomagania do wymiany bo rzekomo nie ma cisnienia.Co dziwne dla mnie troche bo pompa nie wyje wogole nie wydaje ja zadnych oznak padniecia a gdy dodaje gaz to tez nie ma zadnej roznicy podczas krecenia kierownica.Macie jakies pomysly co sie moglo wydarzyc?i czy moze to byc pompa pomimo tego ze wogole nie wyje?
chemik211
Ikona forum

Answers: 0
16
Last active: -
Tematy: 57
Model:
Auto: ...
podziekowal za post: 39 razy
otrzymal podziekowanie: 150 razy
Kontakt:

Re: Problem po wymianie przekladni.

Nieprzeczytany post autor: chemik211 »

Jak najbardziej może być to pompa ale również zawór na pompie mógł sie zawiesić, i wystarczy go rozruszać, 5min i sprawdzone
ODPOWIEDZ

Wróć do „Koła, układ kierowniczy, hamulce i zawieszenie.”