kierownica nie odbija i ciężko działa
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do godziny czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Posty mozna poprawiać do godziny czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
-
degie
- Początkujący T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 7
- Model:
- Auto:
- podziekowal za post: 1 raz
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
kierownica nie odbija i ciężko działa
Witam . Mam mały problem proszę o rade, a mianowicie mam t4 2.5 tdi 102km 99r. wymieniałem dwumasę u mechanika i nastąpił po tym taki problem: kierownica nie odbija z powrotem i do tego wspomaganie działa ciężko. Zaznaczę, że wymieniając dwumas mechanik odkręcił całe lewe i prawe zawieszenie i do tego Maglownice i do tego cały wózek . Powiedział że bez tego w t4 nie wyjmie skrzyni biegów . proszę o poradę i jakieś wskazówki.
-
degie
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Auto:
- Kontakt:
Re: kierownica nie odbija i ciężko działa
wspomaganie odpowietrzone. a kierownica jak by bez wspomagania a nawet gorzej jak skręce w lewo czy w prawo to tak moge jeżdzić w kółko.
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Tematy: 189
- Model:
- Auto: T5.1 , T6.0
- podziekowal za post: 24 razy
- otrzymal podziekowanie: 210 razy
- Kontakt:
Jestes pewny ze masz szczelny układ wspomagania ?? Miałem kiedys podobny problem , winowajcą okazało się wspomaganie , a dokładniej pompa. Tez cięzko się kręciło kierownicą , a przy skręcie kierownica nie odbijala spowrotem. Okazala się nieszczelnośc pompy, olej nie ciekł z niej , ale na uszczelnieniu zasysała powietrze i się zapowietrzał układ. Ja wymieniłem pompę na nową , odpowietrzylem układ i juz problem nie wrócił jak do tej pory. Z tymze w całkiem innym aucie to mialem , w osobowym i nie z marki VW ;).
-
degie
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Auto:
- Kontakt:
nie własnie skoków niema . ciężko chodzi i niewraca. stoi własnie u mechanika i niemogą dojść co to ,
-
degie
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Auto:
- Kontakt:
mechanik pojechałem na geometrie. ustawił i......... odbija ale działa ciężko dalej. diagnosta powiedział że sworznie górne są kiepskie i przez to też ciężko będzie kierownica ciężko działać . możliwe to????????
ŚLIMAK dobrze mówiłeś.wielkie dzięki. Mogłem brać auto od machera i sam jechać na geometrie.
ŚLIMAK dobrze mówiłeś.wielkie dzięki. Mogłem brać auto od machera i sam jechać na geometrie.
-
slawas
- Początkujący T4
- 14
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: carawela
- Kontakt:
Witam kolegów. mam podobny problem i nie mogę sobie poradzić. kierownica przestała odbijać i ciężko się kręciło więc auto do mechanika i szukamy. pan wymienił 2x górny sworzen 2x dolny sworzen drazki kierownicze z koncowkami zrobiona pelna geometria. wspomaganie nie wydaje dziwnych dźwięków a kierownica nadal nie odbija i ciężko się kręci. wiem że zostaje pompą i listwa ale jak sprawdzić co nawala a może coć innego.
dzięki za pomoc.
dzięki za pomoc.
-
arkolek
- Forumowicz T4
- 13
- Tematy: 5
- Model:
- Auto: caravelle T4
- otrzymal podziekowanie: 7 razy
- Kontakt:
mam to samo po wymianie maglownicy, końcówek drążków itd. Ciężko chodzi kiera. przed wymianą wszystkiego było ok. Jeszcze pytanie odnośnie plynu od wspomagania. Odkręciłem korek w zbiorniczku i płyn tak jakby "falował", "bulgotał", bez pęcherzyków powietrza a chyba powinien tylko drżeć od silnika. Czy tak powinn o być?
Nie znam się na mechanice maglownicy i ciekawi mnie czy do samej maglownicy dochodzi płyn wspomagający i ewentualnie czy przy montarzu maglownicy mechanik mógł zapomnieć wyjąć zaślepke od przewodu z płynem i podpiął "w zatkany" otwór i nie ma obiegu. Z góry dzięki
Nie znam się na mechanice maglownicy i ciekawi mnie czy do samej maglownicy dochodzi płyn wspomagający i ewentualnie czy przy montarzu maglownicy mechanik mógł zapomnieć wyjąć zaślepke od przewodu z płynem i podpiął "w zatkany" otwór i nie ma obiegu. Z góry dzięki
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 57
- Model:
- Auto: ...
- podziekowal za post: 39 razy
- otrzymal podziekowanie: 150 razy
- Kontakt:
Jak dla mnie złe wyprzedzenie sworznia zwrotnicy jest ono odpowiada za powracanie kiery, do tego jesli kiera ciężko chodzi to pompa wspomagania na 90% do zmiany ewentualnie wykręcić zawór z pompy i go przeczyścić gdyż może być cały czas otwarty
-
plama8
- Nowy T4
- 15
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: t4
- Kontakt:
Witam wszystkich podepne sie pod temat poniewaz mam podobny problem ze swoim t4 2,5 tdi. 102k a. Mam problem taki ze kierownica ciezko mi chodzi zmienilem juz magiel plyn I dalej to samo mysle ze po wymianie magla nawet troche ciezej chodzi. A wiecsprrawdzem pompe jak. Juz tu ktos opisal. Na wolnych obrotach I na wysokich chodzi tak samociezko plyn w zbiorniczku lekko faluje ale nie widze. W nim babelkow powietrza. I teraz mam dylemat czy zmienic pompe czy to moze co innego ? Z gory wszystkim dziekuje I. Pozdrawian