Wałek rozrządu do oceny
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Radauskas
- Samodzielny mechanik
- 16
- Last active: -
- Tematy: 122
- Model:
- Auto: T5 długi i wysoki
- Opis: Był Ponury Mściciel 2,4TD
Jest T5 - Lokalizacja: Warszawa
- podziekowal za post: 8 razy
- otrzymal podziekowanie: 16 razy
- Kontakt:
Wałek rozrządu do oceny
Co sądzicie o zużyciu krzywek w tym wałku? Pojeździłoby to to czy już zmierza na złom?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
cybkryst
- Aktywny T4
- 14
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 1 raz
- otrzymal podziekowanie: 17 razy
- Kontakt:
Re: Wałek rozrządu do oceny
Jak dla mnie najtwardsza powłoka już się skończyła.
Ja na Twoim miejscu już bym tego nie założył, szczególnie , że sie pewnie i w tym roku do Grecji wybierasz.
Ja na Twoim miejscu już bym tego nie założył, szczególnie , że sie pewnie i w tym roku do Grecji wybierasz.
-
kriss
- Samodzielny mechanik
- 14
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: Multivan
- Opis: Grupa Śląsk i Zagłębie
- podziekowal za post: 53 razy
- otrzymal podziekowanie: 29 razy
- Kontakt:
Pytanie trochę dziwne...trochę typu : jak Wam smakują moje lody ..+ zdjęcie lodów...
Zależy Ci na opinii na temat wałka - podaj wymiary krzywek , opisz czy są wyczuwalne progi na powierzchni zakrzywionej - stan szklanek współpracujących z tym wałkiem . Z tego co wyczytałem na forum to nie jesteś laikiem w tematach technicznych raczej powiedziałbym że wiesz co i jak działa - ogólnie...Tym bardziej dziwi mnie Twoje pytanie w temacie - czyżby jakaś blokada?
Odnośnie wałka - jak już pytasz co z nim - moja rada : złom - według tego co widzę na foto to światło odbite jest zniekształcone czyli można by wnioskować że krzywka wałka wytarta nierównomiernie ...
Zależy Ci na opinii na temat wałka - podaj wymiary krzywek , opisz czy są wyczuwalne progi na powierzchni zakrzywionej - stan szklanek współpracujących z tym wałkiem . Z tego co wyczytałem na forum to nie jesteś laikiem w tematach technicznych raczej powiedziałbym że wiesz co i jak działa - ogólnie...Tym bardziej dziwi mnie Twoje pytanie w temacie - czyżby jakaś blokada?
Odnośnie wałka - jak już pytasz co z nim - moja rada : złom - według tego co widzę na foto to światło odbite jest zniekształcone czyli można by wnioskować że krzywka wałka wytarta nierównomiernie ...
-
Radauskas
- Samodzielny mechanik
- 16
- Tematy: 122
- Model:
- Auto: T5 długi i wysoki
- Opis: Był Ponury Mściciel 2,4TD
Jest T5 - Lokalizacja: Warszawa
- podziekowal za post: 8 razy
- otrzymal podziekowanie: 16 razy
- Kontakt:
To, że mam jakieś pojęcie o silnikach nie znaczy, że nie mogę mieć watpliwości,.. skoro nawet wśród mechaników zdania na temat mojego wałka sa podzielone :) Mierzenie krzywki nic nie wniesie bo ona w szczycie nie jest wypracowana. Wypracowana jest tuż przed szczytem, a tego się pomierzyc nie da. Zużycie jest "namierzalne" głownie optycznie,.. widać to co na fotkach. Nie ma żadnego progu, rantu, wyszczerbienia. Wszystko na gładko. W.g. mnie ten wałek pociągnąłby jeszcze spokojnie 20-30 kkm. Tak samo uważa mechanik, który mi ten silnik rozebrał i obecnie składa. Również dwa zakłady naprawiające głowice nie wnosiły zastrzeżeń do wałka. Jeden- który sprawdzał głowice po wymontowaniu, i drugi- który w ramach gwarancji po zeszłorocznej naprawie teraz mi te głowice poprawiał. Natomiast przypadkiem głowice z wałkiem zobaczył inny, znajomy mechanik i stwierdził, żeby ręka boska mnie broniła przed założeniem tego wałka na silnik. Zaklinał się, że robił wiele silników VW i taki wałek to już złom i jego dni są policzone. Tak więc moje pytanie tutaj to raczej zaspokojenie ciekawości co Wy o tym myślicie,... bo w głowicy jest już nowy wałek i nowe szklanki :)