Znaleziono 59 wyników

Return

autor: Kenobi
21 sty 2014, 15:49
Jump to forum
Jump to topic

Re: Sam napraw uszkodzony podłokietnik w 10 minut.

przewierciłem obydwa elementy w dwóch miejscach( część w podłokietniku oraz blaszkę ), potem skleiłem dwuskładnikowym klejem epoksydowym do metalu, a następnie przez wywiercone otwory skręciłem blachowkrętami trzyma się od dwóch lat a powierzchnie klejone jeszcze zgradowałem pilnikiem aby nie były g...
autor: mirecki.w
21 sty 2014, 15:26
Jump to forum
Jump to topic

Re: Sam napraw uszkodzony podłokietnik w 10 minut.

niestety nie twój podłokietnik jest z wersji po lifcie
autor: edibus
26 sty 2014, 10:31
Jump to forum
Jump to topic

Re: Caravella-oryginalne dywaniki na tył

kupiłem niedawno z firmy z katowic cały komplet tyle że gumowych, jestem mile zaskoczony jakością gumy i wykonania,przód leży idealnie natomiast tył minimalnie musiałem docinać i jest ok a co najważniejsze odcień szarości pasuje do mojej tapicerki. Myślałem o dywanach ale tak jak koledzy opisywali w...
autor: chmielik
26 sty 2014, 9:53
Jump to forum
Jump to topic

Nie prawda ja mam i jest super....robiłem na zamówienie...
autor: vwpitek
25 sty 2014, 22:28
Jump to forum
Jump to topic

Ja mam.Pojechałem do komfortu i kupiłem wykładzinę na metry.Dopasowałem ją według swoich potrzeb i jest ok.:)
25 sty 2014, 22:47
Jump to forum
Jump to topic

słowik pisze:
Panowie,nikt nie ma dywaników w swoim Multivanie?
staniesz na kempingu, popada deszcz, i od razu zrozumiesz po kilku wejściach i wyjściach czemu dywaniki są bez sensu
autor: jaro1805
07 lut 2019, 13:19
Jump to forum
Jump to topic

Re: Awaria zamka tylnej klapy.

Temat dość stary ale może komuś się przyda. Tylną klapę od środka można otworzyć wkładając płaski śrubokręt między rygiel w podłodze a zamek (ten języczek czy zapadkę w zamku) i pchając klapę.
autor: Micky
01 wrz 2020, 10:17
Jump to forum
Jump to topic

Re: Wkład lusterka

Były 3 wersje. U siebie mam 701857521Q i ten asferyczny narożnik jest bardzo pomocny.
autor: rafflex
02 sty 2023, 16:34
Jump to forum
Jump to topic

Re: Wymiana wkładu stacyjki (bębenek)

Zdopingowany dzisiaj przez Yogiego, wyjąłem wkładkę stacyjki. Wyżej jest zdjęcie gdzie trzeba się wwiercić, lecz gdyby komuś to nie wystarczało to poniżej moje fotki: Do demontażu jest osłona kierownicy. Miejsce wiercenia - ja użyłem wiertła 3,5mm ws_01.jpg Miejsce wiercenia - 10mm od zaznaczonych k...
autor: MAZZY137
13 maja 2019, 17:40
Jump to forum
Jump to topic

Re: Opony zimowe -Wasze testy , opinie , spostrzeżenia

Vikinga sprzedałem kilka kompletów i klienci są zadowoleni.
autor: Adampio
13 maja 2019, 18:17
Jump to forum
Jump to topic

słowik pisze:
Panowie,potrzebuję opony do dziadka 2.4D,ze względu na to że nie jeżdżę nim nigdzie daleko tylko w koło komina,chcę założyć wielosezonowe.
Macie coś sprawdzonego w rozmiarze 195/70/15c?
Ja swoim jeżdżę na Toyo Vario V2+, z tym że one są XL a nie C. Poza głośnością (72dB, zamiast np. 68) nie mam uwag
13 maja 2019, 17:42
Jump to forum
Jump to topic

Te Matadory mam w dwóch Boxerach firmowych, jedyna wada to, że są głośne - innych wad nie zaobserwowałem. Sa bardzo wytrzymałe ale twarde. W T4 mam mps 125 i przy agresywnej jeździe na mokrym trochę uślizgują ale w 2.4D to nie grozi.
15 lut 2013, 10:23
Jump to forum
Jump to topic

Re: Błedy z vaga

17664 - błąd czujnika temperatury G62 płynu chłodzącego ( odczyt do kompa - zielony czteropinowy ), przerwa lub zwarcie czytaj uwalony czujnik lub okablowanie te dwa poniżej to błędy zintegrowanego czujnika G72/G71: 17569 - błąd czujnika temperatury G72 powietrza w dolocie, przerwa lub zwarcie czyta...
autor: slimak
15 lut 2013, 10:26
Jump to forum
Jump to topic

Zaśniedziałe styki w złączu ECU?
21 lut 2013, 11:50
Jump to forum
Jump to topic

to jest ustrojstwo pod pompą ABS - czujnik znajduje się w pompie V156 regulacji dynamiki jazdy ale moja wiedza to tylko teoria z serwisówki ściągnij i poczytaj poczytaj tu: o błędzie jest w tabelce http://www.t4-forum.pl/viewtopic.php?f=10&t=99 strona 1-251 a tu o umiejscowieniu: http://www.t4-f...
29 sty 2020, 22:28
Jump to forum
Jump to topic

Re: Logi dynamiczne AXG

Przy 2100obr masz ciśnienie żądane, ECU zaczyna zamykać procentowo N75 ale brak reakcji więc kontynuuje, nadal brak reakcji więc kontynuuje zwiększając wartość coraz bardziej. Wtedy gwałtownie układ reaguje ale skokowo od razu za mocno więc ciśnienie spada w okolicy 2500obr zbyt mocno i znowu turbin...
14 kwie 2018, 16:23
Jump to forum
Jump to topic

[MANUAL] Potencjometr gazu - reaktywacja

Zdarzyło mi się, że w trakcie jazdy obroty silnika ni z tego ni z owego stanęły na wartości ok. 1100 i brak było reakcji na pedał przyspieszenia. Po chwili zaczęła mrugać kontrolka - pomarańczowa sprężynka. Po zatrzymaniu się i wyłączeniu silnika oraz po ponownym uruchomieniu niepokojące objawy znik...
autor: Stanley70
29 sty 2019, 8:56
Jump to forum
Jump to topic

Re: Montaż przekażników swiateł w T4

Witam. Po przeczytaniu waszych postów zrobiłem gotową wiązkę z przekaźnikami do świateł mijania i długich. Montaż w aucie bez ucinania, lutowania, tylko przekładamy piny z kostki czerwonej, kabel biały i żółty. Zasilanie przekaźników wtyczką czerwoną do złącza kl30. Masa wtyczką brązową do złącza ok...
07 lut 2022, 20:59
Jump to forum
Jump to topic

Re: [Manual] Wymiana wentylatora nadmuchu wnętrza (bez klimy

Naprawa Może warto pokusić się o naprawę wentylatora. W zasadzie naprawa polegać będzie na wymianie szczotek, gdy stare są już całkiem zużyte. Inna usterka (o czym na końcu) będzie raczej nieopłacalna. Zaczynamy. 1. Wykręcić trzeba na początek dwie śrubki trzymające silnik w obudowie. 001.jpg 2. Po...
autor: c2aki
08 lis 2017, 20:46
Jump to forum
Jump to topic

LINKI DO WIKI

Witam Wiemy wszyscy jaką kopalnią wiedzy jest T4 WIKI, natomiast znaleźć tam to czego akurat szukamy jest czasem ciężko szczególnie jeśli się nie zna języka (jak ja). Z tego powodu stworzyłem sobie skróty do WIKI pod którymi znalazłem informacje na interesujące mnie tematy. Chciałem je tu zamieścić ...
autor: flax
10 mar 2019, 9:06
Jump to forum
Jump to topic

Re: Radio 1din z panelem 2din.

słowik pisze:
Odświeżam temat.
Montował ktoś ten model,Sony XAV-AX100 w swojej T4?
Jak jest spasowane ramka itp?
Idealnie.
IMG_3648.jpg
autor: peters
04 paź 2018, 23:41
Jump to forum
Jump to topic

Re: Regeneracja maglownicy.

Unikac firmy pod Toruniem, jadac na Gdańsk. Wyciagneli kase ode mnie. Niby zregenerowali w srodku ale jak sie ciezko krecilo tak jest nadal. Mieli mi zalatwic I wymienic na taka po 96 rok ale juz ich klamstwie nie wierze I nie dzwonie. Bo to kreciarze. Szczegolnie ten pan w biurze.
autor: Probe041
04 paź 2018, 20:50
Jump to forum
Jump to topic

Servo car, droga na radwanice po prawej stronie na światłach
autor: mjanusz69
04 paź 2018, 20:22
Jump to forum
Jump to topic

Robiłem u nich pompę wspomagania jakieś 5 lat temu do dzisiaj śmiga, gość rozbiera weryfikuje wycenia i dzwoni do klienta czy robimy w podanej cenie, tak to się odbywało u mnie

http://www.przekladnie.rzeszow.pl/
autor: Probe041
27 sie 2020, 16:04
Jump to forum
Jump to topic

Re: ACV - Zmienna dynamika silnika i dymienie.

Jedyny gumowy pod ic to ten od zaworka odmy w pokrywie zaworów
autor: vwpitek
27 lut 2014, 19:47
Jump to forum
Jump to topic

Re: Stuki - vacum pompa?

Proszę bardzo 075 145 117 C ok.40zł w servisie.
autor: niebieski-n2
15 sty 2020, 10:39
Jump to forum
Jump to topic

Re: Napinacz paska wielorowkowego

Miałem podobny problem z paskiem z tym, że nie pamiętam czy to było w AXG czy w AJT i również nie pamiętam co dokładnie i w jakim zakresie obrotów występowało. Pamiętam natomiast, że na starym pasku, deczko wyciągniętym było OK. Po wymianie rolek i paska (na długości według książki) działy się cuda....