Witam,
2,5 ACV 2002r po wymianie rozrządu zauważyłem pod obudową paska pompy że wskaźnik/języczek napinacza jest luźny tzn jak silnik chodzi widać z lewej strony obudowy jak wskaźnik rusza się ok 5mm góra dół i troszkę hałasuje.
Pytałem gościa co wymieniał rozrząd i stwierdził że wadliwy napinacz i zauważył to po montażu.
Rolki firmy Litens
Proszę o info czy można z tym bezpiecznie jeździć i czy przyczyna tego stanu raczej po stronie produktu czy montażu.
Pozdrawiam
Hałasująca rolka napinająca pasek pompy wtryskowej
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
michalrSl
- Nowy T4
- 12
- Last active: -
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: T4
- Kontakt:
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Last active: -
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
Re: Instrukcja wymiany i ustawienia rozrządu 2.5 TDI
spotkałem się z takim przypadkiem, ten języczek zawsze trochę drga,
ale jeśli drgania są tak duże, że hałasuje to rolka do wymiany, u mnie to hałas był taki jakby ktoś kij wsadził w szprychy koła rowerowego
w moim przypadku rolka była wadliwa i też Litensa
ale jeśli drgania są tak duże, że hałasuje to rolka do wymiany, u mnie to hałas był taki jakby ktoś kij wsadził w szprychy koła rowerowego
w moim przypadku rolka była wadliwa i też Litensa