URWANA ŚRUBA DOKRĘCENIA KOŁA PASOWEGO NA WALE W 1.9 TD
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
adaśko
- Początkujący T4
- 14
- Model:
- Auto: t4
- Kontakt:
URWANA ŚRUBA DOKRĘCENIA KOŁA PASOWEGO NA WALE W 1.9 TD
Witam, zmieniłem zębatkę rozrządu i śrubę główną tą na wale co dokręca koło pasowe. Trzy dni było ok, aż nagle w czasie jazdy śruba się urwała. Koło pasowe wyleciało i silnik zastukał i tyle w temacie. Wszystko nowe ze sklepu, ale śruba-zamiennik taką mi wcisnął koleś w sklepie. Jeszcze nie rozebrałem silnika,ale aż boję się rozebrać. Podobnież w 1.9 TD to błąd fabryczny z tą śrubą, co tam mogło się uszkodzić ? Czytałem, że zawory się gną i trzeba ich wymienić. Może ktoś miał takie zdarzenie?
Ostatnio zmieniony 11 gru 2012, 20:58 przez maja, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: przetłumaczono z bełkotu na czytelny język
Powód: przetłumaczono z bełkotu na czytelny język
-
mikoli
- Znawca T4
- 15
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 9 razy
- otrzymal podziekowanie: 101 razy
- Kontakt:
Re: URWANA ŚRUBA DOKRĘCENIA KOŁA PASOWEGO NA WALE W 1.9 TD
Głowice masz do roboty, a jak ją podniesiesz to ocenisz co jeszcze, czy się opłaca, to już sam musisz sobie policzyć.
This topic has 4 more replies
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się